Öğrenmeyi geliştirmek için teknoloji kullanılmalı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenmeyi geliştirmek için teknoloji kullanılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 13:39

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler, bu yıl ikincisi düzenlenen Profesyonel Gelişim Semineri’nde buluştu. Seminerin ana konuşmacısı Kanadalı 36 yıllık öğretmen ve Uluslararası Dijital Öğrenme Danışmanı David Miller; 21’inci yüzyılda öğrenmeyi geliştirmek için öğretim sürecinde, teknoloji kullanımının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Profesyonel Gelişim Semineri, Türkiye’nin farklı şehirlerinden eğitimcileri ağırladı. Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın eğitimcilerin profesyonel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği seminerin ikincisini düzenledi. “Öğrenmeyi Geliştirmek için Öğretim Sürecinde Teknolojik Araçların Kullanımı” başlıklı seminere, SEV’e bağlı Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ev sahipliği yaptı. SEV Okulları öğretmenlerinin yaptığı çalıştaylara, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğretmenler de katıldı.

ANA KONUŞMACI DİJİTAL ÖĞRENME DANIŞMANI DAVID TALLACH MILLER

Seminerin ana konuşmacısı Uluslararası Dijital Öğrenme Danışmanı David Tallach Miller oldu. Kuzey Amerika’da ve farklı ülkelerde 36 yıldır öğretmenlik yapan Kanadalı David Tallach Miller, aynı zamanda son 10 yıldır Niagara İlçe Okul Kurulu ve Ontario Eğitim Bakanlığı’nda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Danışmanı olarak görev yapıyor. Harmanlanmış öğrenme ve e-öğrenme uygulanmalarının sınıflarda kullanımını destekleyen Miller, teknoloji ve pedagojiyi entegre ederek ürünleri yeniden tanımlıyor. Günümüzde birçok ülkede, öğrencilerin öğrenmeyi sahiplenmesi için, 21’inci yüzyıl öğrenme ve müfredat tasarımını yenilemekten bahsedildiğine dikkat çeken Miller, “Teknoloji doğru kullanılırsa, bu ihtiyacı karşılamakta en büyük yardımcı olabilir. Öğrenmeyi geliştirmek için öğretim sürecinde teknolojik araçlarının kullanımı büyük önem taşıyor” dedi.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!