Öğrenme Şenliği'ne büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenme Şenliğine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 11:18

Öğrenme Şenliği'ne büyük ilgi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği'nce bu yıl 2'ncisi gerçekleşen 'Öğrenme Şenliği' Cam Piramit'te başladı. Şenliğin açılışına ilgi büyük oldu, stantlar önünde izdiham yaşandı.

'Öğrenme Şenliği'nin açılışını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, ilçe milli eğitim ve halk eğitimi merkezi müdürleri birlikte yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin koordinatörlüğünde gerçekleşen 'Öğrenme Şenliği'ne il merkezindeki Azize Kahraman, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu, Kepez ve diğer ilçelerin halk eğitimi merkezleri, Akdeniz Üniversitesi, Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı Döşemealtı belediyeleri ile İl Emniyet, Afet Acil Durum, İl Gıda ve Tarım, Kültür ve Turizm, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji, İş-Kur, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlükleri, İl Müftülüğü, bazı özel okulların bünyelerinde çeşitli dallarda açılan sanat ve mesleki kurs merkezleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan açılışta yaptığı konuşmada, Öğrenme Şenliği'nin hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmak, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirmek ve eğlenerek öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini anlattı. Arslan, "Geçtiğimiz Eylül ayından itibaren halk eğitimi merkezlerince çeşitli dallarda 3 bin 140 kurs açıldı, son 3 aylık dönemde 80 bin 274 kursiyer katıldı. Sergi, seminer, yarışma, konferans gibi etkinliklere 177 bin 802 kursiyer katıldı. Ayrıca ilimizde okuma-yazma bilenlerin oranı da yüzde 98.67 ile Türkiye birincisi oldu. 2. Öğrenme Şenliğimiz hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı daha da artıracak" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Muratpaşa'da devam eden kurslarının nihai amacının insanların yaratıcılıklarını artırmak olduğunu söyledi. Ümit Uysal, "Toplumun enerjisi iyi şeylere nasıl aktarılır, toplum için iyi sonuçlar nasıl doğar, işte böyle çalışmalar sonucu doğar" dedi. Başkan Uysal, daha sonra Antalya'nın ilçelerinden gelerek şenliğe katılan halk eğitim merkezlerinin stantlarını da ziyaret etti.

Konuşmaların ardından halk eğitim merkezlerinin halk dansları toplulukları ile Kepez Belediyesi ile Engelli Vakfı işbirliğinde oluşturulan 'Engelli Bireyler Mehteran Takımı'nın gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi.

Katılımcılar el sanatları ve mesleki eğitim stantlarını gezdi, kurs hocalarından bilgi aldı, uygulamalı sanat ve mesleki eğitimlerini izledi. Stantlar da kurs öğretmenleri ile kursiyerler bugüne kadar ürettikleri sanat eserlerini, öğrendikleri meslekleri sergilediler, kurslara ilgiyi artırmaya çalıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!