Öğrencilik günlerine geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilik günlerine geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Türkiye’nin en ünlü mankenlerinden biri olan Ebru Güzel, şu sıralar öğrencilik günlerine geri dönmenin heyecanını yaşıyor. ‘Bu sınav IQ testi gibi, çok zor. Boşuna giriyorsun’ gibi laflara kulak asmayıp girdiği LES sınavından başarılı bir sonuç elde eden Güzel, master’ın yanı sıra Los Angeles’ta İş İngilizce’si eğitimi almayı da planlıyor.

- Master yapmaya nasıl karar verdiniz?

Dört yıl önce lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, modelliğe ağırlık vermiştim. Bu yıl yakın dostum tasarımcı Doçent Özlem Süer’in desteğiyle, LES sınavına girmeye karar verdim. İki buçuk ay yoğun bir ders programının ardından girdiğim sınavdan başarılı bir sonuç elde ettim ve çok mutluyum.

- Modellik kariyerinizde iyi bir yerdesiniz. Bu kararın sizin kariyerinize artısı olacak mı?

Bir süre önce, şimdi açıklayamayacağım bir iş teklifi aldım ve bu teklif üzerine çok düşündüm. İşin uzmanı olmadan böyle bir teklifi değerlendireceğime inanmıyordum. Şu an modellikte en iyi noktadayım. İki yıllık master eğitimime ve modelliğe devam ederek gelen bu iş teklifini de değerlendireceğim. Master’ın modeliğime katkısına gelirsek... Aslında bu ülke standartlarına bakarsak, çok fazla bir getirisi olur mu bilemem. Fakat mankenlerin salak olmadığının bir örneği olarak beni görebilirsiniz. Bu konuda birçok manken arkadaşım daha var. Mesela Duygu Ulaş, Özge Ulusoy, Çağla Şıkel, Ece Sükan, Çağla Kubat, Selin Toktay... Bu isimlerin hepsi üniversite mezunu ve benim de çok iyi anlaştığım, kültürlü isimler.

- Meslektaşlarınızın çoğu üniversite eğitimlerini yarıda bırakıp modellik kariyerlerine odaklanıyorlar. Özlem Süer’in desteği ve gelen iş teklifi dışında sizi bu sınava girmeye iten neydi?

Modellik son derece yorucu ve zaman alan bir meslek. Dolayısıyla hem mankenlik hem okul bir arada yürümediği için kızlar çabuk pes edip, okullarını yarıda bırakıyorlar; para kazanma ve statü peşinde koşmaya başlıyorlar. Ben eğitime önem verdiğim için önce üniversite eğitimimi tamamladım, sonra biraz geç de olsa modelliğe başladım. Çok da iyi ettiğimi düşünüyorum. Master’a gelince... Aldığım eğitimin çıtasını artırmak istedim. Bu bizim ülkemiz için şaşılacak bir süreç gibi gözüküyor, ama yurt dışında zaten bütün modeller hem eğitimlerine hem de kariyerlerine devam ediyorlar.

- Peki master kararına en çok destek olanlar kim?

Öncelikle en büyük destek ailemden ve kız arkadaşlarımdan geldi. Tabii ki köstek olanlar da oldu... En yakınım dediğim insanların ‘Bu sınav IQ testi gibi, çok zor. Boşuna giriyorsun’ gibi laflarını dinlemiş olsaydım, şu anda sonuç çok farklı olacaktı. Fakat ben bu sınavla beraber o yakınlarımı, arkadaş çevremi, hatta gelecek planlarımı bile değiştirdim. Şu an o kadar mutluyum ki, herkesin benimle gurur duyması benim en büyük sevincim.

Doğum günümde Paris’te podyuma çıkacağım

Yeni yılda ilk işim, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne müracaat etmek olacak. Uğurkan Erez’le iş trafiğimizi ayarlar ayarlamaz da, İş İngilizce’si eğitimi için üç aylığına Los Angeles’a gideceğim. Bu arada 28 Ocak’ta, yani benim doğum günümde, Paris Moda Haftası’nda Carven Haute Couture defilesinde podyuma çıkmak için sevgili Erkan Özerman’la Paris’e gideceğim. Bunun heyecanı da çok ayrı benim için. Bundan sonra benim için daha farklı ve mutlu günler geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!