Öğrencilerinden 'sığınmacı çocuklara' oyun odası

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerinden sığınmacı çocuklara oyun odası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:16

Öğrencilerinden 'sığınmacı çocuklara' oyun odası

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri tarafından ‘sığınmacı çocuklar’ için hazırlanan oyun odasının açılışı yapıldı.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Amasya İl Temsilciliği ve Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri tarafından ‘sığınmacı çocuklar’ için hazırlanan oyun odasının açılışı yapıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Turgay İlhan, İl Göç İdaresi Müdürü Bülent Sadal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Davulcu, Tasarım MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Eryılmaz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve dernek çalışanları katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Amasya İl Temsilcisi Cem Burak Çıkrıkçı, “Tasarım MYO öğrencileri Amasya Şubemizin bir odasının iç duvarlarını görsellerle süslediler. Bu oda sığınmacı ve göçmen ailelerin çocuklarının güvenli bir şekilde oynayabilecekleri oyun odasına dönüştürüldü. Çeşitli işlemler için derneğimizi ziyaret eden sığınmacı ve mülteci ailelerinin çocuklarının bu çocuk oyun odasında eğlenerek vakit geçireceklerini düşünüyoruz” dedi.

Kamu kurumlarında çeşitli projelerin yürütüldüğünü söyleyen Vali Yardımcısı Turgay İlhan ise, “Ülkemizde bulunan sığınmacı ve mültecilerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra topluma uyum sağlayabilmeleri için her kamu kurumunun kendi görev alanıyla ilgili olarak çeşitli kurslar, faaliyetler ve projeler yürütülüyor” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!