Öğrencilerin yarısından fazlası Müslüman

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin yarısından fazlası Müslüman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 14:00

Almanya’da 360 bin Müslüman öğrencinin eğitim gördüğü Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullarda din derslerinin daha yaygın verilmesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

KÖLN’de bulunan Chorweiler Belediyesi Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda konuşan KRV Eğitim Bakanlığı Kiliseler ve Dini Cemaatler Bölüm Başkanı Susanne Blasberg-Bense, İslam dininin Almanya’nın bir parçası olduğunu söyledi. Ülke genelinde bir milyon 600 bin, KRV Eyaletinde de 360 bin Müslüman öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Blasberg-Bense, eyaletlerinde 200 okulda 167 eğitimci ile 16 bin 100 öğrenciye din dersi verildiğini kaydetti.

Blasberg-Bense, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) olmak üzere üçü Müslüman, 32 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu ‘Stark’ isimli platformun talebiyle Köln’de ilave 12 öğretmen atamasının yapılacağı bilgisini verdi. Blasberg-Bense, bu sayının gelecek talep doğrultusunda artabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin yarısından fazlası Müslüman

ÇOCUKLARA AÇIKTA KALIYOR

Toplantıya katılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Aydın, din dersi konusunda Avrupa ülkelerinden Avusturya ve Belçika’nın Almanya’ya oranla daha iyi olduğunu, Almanya’nın bu konuda henüz yeni yeni adım atmaya başladığını söyledi. Köln’deki bazı okullarda öğrencilerin yarısından fazlasını Müslüman öğrencilerin oluşturduğunu ifade eden Aydın, “Azınlıkta olan diğer dinden çocuklara din dersi verilirken, çoğunlukta olan Müslüman çocuklar açıkta kalıyor ve din dersi alamıyor. Burada, bizim çocuklarımız açısından din derslerini, kendilerinin bu ülkede kabul edildiklerini kabul etmeleri, karnede bir not boyutunun olması açısından bile çok önemsiyoruz” dedi.

DİTİB ASKIYA ALDI

DİTİB’in son dönemlerde Almanya gündemini meşgul eden KRV Eyaleti İslam Din Dersi Danışma Kurulu üyeliğini askıya alması konusuna da değinen Aydın, şunları söyledi: “KRV Eyaleti içinde dini cemaatlerin bulunduğu danışma kurulu oluşturdu. Bu danışma kurulunun içinde DİTİB, IGMG, İslam Kültür Merkezi (VIKZ) ve Almanya Müslüman Merkez Konseyi (ZMD) olarak yer alınmaktadır. Her öğretmen olacak kişinin bu kurulun onayını alması gerekir. Güncel olarak şu anda DİTİB’le ilgili yapılan tartışmaların ardından DİTİB üyeliğini kendisi askıya almak durumunda kaldı. Fakat diğer kuruluşlar hâlâ danışma kurulu içerisinde. DİTİB’in de tekrar en kısa sürede döneceğini ve çalışmaların tekrar sağlıklı şekilde yürümesini ümit ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!