Öğrencilerin oyun alanları hükümlülerden

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin oyun alanları hükümlülerden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:26

- Adana'da, haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlüler, kentteki bazı ilk ve ortaokullarda, öğrenciler için çeşitli oyun alanlarının saha çizimini yaptı

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana'da, haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlüler, kentteki bazı ilk ve ortaokullarda, "sek sek", "yağ satarım bal satarım" ve "köşe kapmaca" gibi oyun alanlarının saha çizimini yaptı.

Adana Adliyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen yedi hükümlü, "dezavantajlı" diye nitelendirilen bölgelerdeki ilk ve ortaokullarda, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği "Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı" çerçevesinde öğrencilerle buluştu.

Hükümlüler, okulların bahçesine "sek sek", "yağ satarım bal satarım", "köşe kapmaca", "yakan top", "üç taş", "tombik", "labirent" ve "mendil kapmaca" gibi oyun alanlarının saha çizimini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Öğrenciler, okul bahçesinde geçirdiği boş vakitlerinde geleneksel oyunları oynayarak eğlenceli dakikalar yaşama imkanı buldu.

Okullardan gelecek talep doğrultusunda Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile irtibata geçilerek hükümlülerin topluma kazandırılmaları sürecini hızlandırmak amacıyla oyun saha çizimi çalışmalarına devam edebileceği bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!