Öğrencilerin okulu terk etmesi önlenecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin okulu terk etmesi önlenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 10:05

Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da çocukların okulu terk etmemesi ve devamsızlıkların önlenmesi için Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle "Okul terki yaşam terki" adı altında proje hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Necmettin Okumuş, dört ilde okul terki oranının yüzde 7 olduğunu belirtip, bunun nedenlerinin başında ailevi sorunlar ve ekonomik nedenler geldiğini söyledi.

Çocukların okulu bırakmasını önlemek ve devamsızlıklarını azaltmak için Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’yı kapsayan proje hazırlandı. "Okul terki yaşam terki" adı verilen proje ile çocukları okuldan uzaklaştıran nedenler ortaya çıkarılıp, devamsızlık yapmamaları için önlemler alınacağı bildirildi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin başlangıç toplantısı Manisa’da yapıldı. Toplantıya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya Milli Eğitim Müdürlükleri’nden yetkililer katıldı.

Haberin Devamı

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ar-Ge Birimi Sorumlusu Necmettin Okumuş, proje kapsamında yapacakları iki gün sürecek çalıştayda; okul terki, devamsızlık azaltılması ve gençliğin sorunlarına çözüm bulmak için çalışacaklarını söyledi. Projenin 3 ay süreceğine dikkati çeken Okumuş, "Bölgede okul terkinin nedenleri araştırılacak. Bunların başında ailevi nedenler, ekonomik nedenler, sosyal nedenler var. Bunlar tek tek irdelenecek. Okulu terk eden öğrencilerle görüşülecek. Ardından her ilde okul terkinin azaltılması için tedbirler alınacak" dedi. Okumuş, projeye dahil dört ildeki okul terk ortalamasının yüzde 7 civarında olduğunu da belirtti. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, zorunlu eğitimden sonra sınıf tekrarları ve okul terklerinin problem oluşturmaya başladığını belirterek, "Bu problemlere çözüm üretmek için dört ilde çalışma başlatıldı. Sınıf tekrarları devlete büyük bir yüktür. Ne kadar çok öğrenci sınıf tekrarı yaparsa o kadar çok öğrenciyi alamıyoruz ve sınıf mevcutları artıyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından milli eğitim yetkililer okul terkini önlemek ve devamsızlıkları azaltmak için çalışmalara başladı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!