'Öğrencilerin geliştirdiği barkodu Türkiye kullanacak'

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin geliştirdiği barkodu Türkiye kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 11:04

'Öğrencilerin geliştirdiği barkodu Türkiye kullanacak'

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü Hasan Kökçü, öğrencilerin geliştirdiği barkod sisteminin Türkiye genelinde kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Namık Karamancı okul aile birliği tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya okul aile birliği yöneticileri, Okul Müdürü Hasan Kökçü ve öğretmenler katıldı. Okul aile birliği üyesi Hasan Gürses, yaz aylarında verilen etüt eğitimlerine, özel okullardan da büyük talep olduğunu belirterek, bu durumun anlamlı olduğunu söyledi. Namık Karamancı Fen Lisesi'nin eski sisteme göre TEOG'dan en yüksek puanları alan öğrencilerin tercih ettiği bir lise olduğunu vurgulayan Gürses, yeni sistemde de aynı şekilde tercih edileceğini anlattı.

Okul Müdürü Hasan Kökçü, Namık Karamancı Fen Lisesi'nde 154'ü yatılı olmak üzere 480 öğrencinin bulunduğunu aktardı. Yurt pansiyonunda kalan öğrencilerin Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden geldiğini kaydeden Kökçü, "Öğrencilerimizin akademik başarısının yanında sanatsal ve sosyal başarılarını da önemsiyoruz. Öğrencilerimiz, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında mutlaka derece alıyor" dedi.

Teknoloji konusunda öğrencilerin çok üretken olduğunu anlatan Hasan Kökçü, "Okulumuzda Robotik Takımı kurduk. Ayrıca öğrencilerimizin geliştirdikleri barkod sistemi tüm Türkiye'de kullanılmaya başlanacak. Öğrencilerimizi bilim fuarlarına götürüyoruz, projelere katılıyoruz. Okulumuz sadece Manavgat değil ülke genelinden tercih edilen bir lise. Liseler arasında 104'üncü sırada bulunan okulumuz yeni sınav sisteminde de tercih edilecek olan nitelikli okul, yani öğrencinin seçebileceği okullar arasında. Biz de tüm bunların farkında olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!