Öğrencilerin çevre projesine ödül

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin çevre projesine ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 11:41

Öğrencilerin çevre projesine ödül

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ROMANYA'da, şehirlerin içinde akan ırmaklardaki canlı çeşitliliğinin tespiti ve korunması amacıyla düzenlenen Avrupa Birliği 'Erasmus Cities On Rivers' projesine katılan Muratpaşa Barbaros Ortaokulu birinci oldu.
Avrupa Birliği 'Erasmus Cities On Rivers' projesinin finali, çeşitli ülkelerden 6 okulun katılımıyla Romanya'da yapıldı. Şehirlerin içinden geçen ırmaklardaki canlı çeşitliliğinin tespiti ve korunması amacıyla düzenlenen yarışmaya Antalya'dan Barbaros Ortaokulu 'Manavgat Irmağı'nın Kimyasal Analizi ve Biyolojik Çeşitliliği' adlı projeyle katıldı. Katılımcılar, 2 yıl süreyle yaptıkları ortak çalışmaları belgeleriyle sundu.
Proje koordinatörü Reyhan Zuhal Kutlu, Fen Bilimleri öğretmeni Elif Ebru Aksoy, İngilizce öğretmeni Yusuf Özkara, Teknoloji Tasarı öğretmeni Zeynep Çetin ve 5 öğrenciden oluşan proje ekibi, çeşitli okul ve kurumları ziyaret ederek Türkiye'nin doğal su kaynaklarını ve biyolojik zenginliklerini anlattı.
Romanya'nın Suceava şehrindeki Scoala Okulu'nu da ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler, burada ders ve etkinliklere katıldı. Proje ekibi, proje konusu olan Suceava Irmak Vadisi'ni de gezdi, müze ziyaretleri yaptı.
Proje Koordinatörü Reyhan Zuhal Özkara, "AB ülkesi öğretmen ve öğrencilerinin projeleriyle katıldığı toplantı sonunda değerlendirme yapıldı. 'Manavgat Irmağı'nın kimyasal analiz ve biyolojik çeşitliliğinin anlatıldığı projemiz birincilik ödülü aldı. Ülkemizin doğal su ve biyolojik zenginliği yaptığımız bu proje ile kanıtlanmış oldu. Proje ve belgelerimiz Avrupa Birliği'ne sunuldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!