Öğrencilerin çevre duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin çevre duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında yapılan anlaşma gereği 15 Şubat ile 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Atık Pil Toplama kampanyası sonucu Hasanoğlan Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri 209 kilo atık pil toplayıp, geri dönüşüme gönderdi.

Geçen yıllarda yaptığı çevreci çalışmalarla birçok teşekkür belgesi ile ödüllendirilen Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu, bu yıl da atık pil toplama, çevre temizliği, fidan dikme ve bakımı gibi gönüllü olarak atık pil toplama kampanyasına katılarak canlılara ve bitki örtüsüne ölümcül zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağladı.

Radyodan canlı yayın

Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Güven, sınıf öğretmeni Pelin Özbey ve Tema gönüllüsü öğrencilerinden oluşan ekip, geçen aylarda TRT Ankara Radyosu’nca düzenlenen bir canlı yayında “Atık Servettir” konulu programda çevre çalışmaları hakkında söyleşiye katıldı. Programda, Elmadağ İlçesi’nde 100 kilogram atık pil hedeflediklerini belirten öğrenciler, 209 kilo atık pil toplamayı başardı.

İnternet üzerinden okulları ile ilgisi olan herkese ulaşarak kampanyalarını duyurmaya çalışan çevreci öğrenciler, pilin zararlarını anlatmaya çalıştı. Ayrıca küçük ilanlar dağıtılıp, insanların rahat görebileceği mekanlara afişler asıldı. Öğrenciler, öğretmenleri Pelin Özbey’in kaleme aldığı skeci de okullarında oynayıp, atık pilin zararlarını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!