Öğrencileri için zeka oyunu geliştirdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencileri için zeka oyunu geliştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 12:20

- Ordu'da bir lisede öğretmenlik yapan Salih Erkan'ın, öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli kullanabilmeleri adına bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerden oynanabilecek şekilde geliştirdiği zeka oyunu ilgi görüyor- Ordu Valisi Balkanlıoğlu: "Çocukların korkulu rüyası olan bazı dersleri eğlenceli hale getiren ve sınavlarda başarılı olmalarını temin edecek böyle bir çalışmaya imza attığı için öğretmenimi kutluyorum"- Matematik öğretmeni Erkan: "Oyun, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin okulda işledikleri dersler ve bu derslere ait sorularla tasarlanmış, animasyonlarla zenginleştirilmiş bir eğitim uygulamasıdır"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'da bir lisede öğretmenlik yapan Salih Erkan'ın, öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli kullanabilmeleri adına bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerden oynanabilecek şekilde geliştirdiği zeka oyunu ilgi görüyor.

Erkan'ın geliştirdiği oyuna Ordu'daki öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilirken, oyunun eğitim içerikli olması Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun da taktirini topladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, matematik öğretmeni Salih Erkan tarafından hazırlanan oyunu incelediğini ve oynama fırsatı da bulduğunu belirterek, eğitim oyununun öğrenciler tarafından oynanabilmesi için gerekli izinlerinin verildiğini söyledi.

Matematik öğretmeni Salih Erkan'ı öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri amacıyla hazırladığı eğitim oyunun için kendisini tebrik ettiğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Öğretmenimizi bu çabasından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimize pratik yollardan başta matematik olmak üzere birçok dersi sevdiren bu oyun aynı zamanda eğlendirerek öğretiyor. Bu oyun çocukların korkulu rüyası olan bazı dersleri eğlenceli hale getirdiği gibi öğretmenimizi gençlerimizin sınavlarda daha başarılı olmalarını temin edecek böyle bir çalışmaya imza attığı için kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Oyunu bizzat incelediğini hatta oynama fırsatı bulduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Eğitim içerikli oyunun öğrencilerimize faydalı olacağına inanıyorum. Oyun Ordu'da öğrencilerimiz tarafından ilgiyle oynanıyor. Oyunun okullarda daha fazla tanıtılmasıyla eğitim içerikli olan bu oyuna başvuran öğrenci sayısının daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Oyun sayesinde öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli geçirebileceklerini de vurgulayan Balkanlıoğlu, "Artık öğrencilerimiz sosyal medyada vakitlerini boş yere geçirmek yerine bu oyun sayesinde hem eğlenecekler, hem öğrenecekler" ifadesini kullandı.

Ordu Zuver Kaya Ticaret Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde matematik öğretmenliği yapan Salih Erkan ise, öğretmenlikte geçen süre ve tecrübelerini kullanarak, günün ihtiyaç ve şartlarına uygun bir çalışmaya imza atarak, "Dörttebirinci" adı altında eğitim içerikli oyun hazırladığını söyledi.

Haberin Devamı

Erkan, oyunun son haline şekil verilerek öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ifade ederek, "Ordu KOSGEB İl Merkez Müdürlüğü Ar-Ge İnovasyon desteği kapsamında projemize hibe desteği vererek bu alandaki bir ilki gerçekleştirmemizi sağladı. Aynı zamanda Ordu KOSGEB'in de ilk Ar-Ge çalışması olan Dörttebirinci projesi iki yıllık yoğun bir çalışma sonucunda projemiz Türk eğitim sistemi adına yenlikçi bir proje olarak faaliyete geçti" diye konuştu.

Erkan, oyunun akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve sosyal medya üzerinden olmak üzere toplam 6 farklı platformdan ücretsiz olarak indirilebildiğini ve ücretsiz olarak oynanabilmekte olduğunu ifade ederek, "Dörttebirinci oyunu, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin okulda işledikleri dersler ve bu derslere ait sorularla tasarlanmış, animasyonlarla zenginleştirilmiş bir eğitim uygulamasıdır. Oyun sayesinde öğrenciler hem boş vakitlerini boşa geçirmemiş oluyor hem de oyun sayesinde başarılarını anlık olarak ölçebiliyorlar" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Salih Erkan, oyun içeriğinde 40 bine aşkın sorunun bulunduğunu, oyunun geniş soru havuzuyla öğrencilere zamanını iyi kullanma, basitten karmaşığa hazırlanmış sorularla kendilerini test etme imkanı sağladığını sözlerine ekledi.

- Öğrenciler oyundan memnun

Öte yandan oyunu kullanmaya başlayan Ordulu öğrenciler, oyundan memnun olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Serkan Özdemir oyunu çok beğendiğini ve boş vakitlerini oyun üzerinden soru çözerek geçirdiğini belirterek, "Lise son sınıf öğrencisiyim ve YGS'ye hazırlanmaktayım. Daha önce sosyal medya ile oyalanırken, şimdi bu oyun sayesinde boş vakitlerimi daha verimli kullanmaya çalışıyorum. Oyuna istediğimiz zaman girerek soru çözüyorum ve böylelikle zekamı da geliştirmiş oluyorum. Aynı zamanda bu oyun sayesinde kullanıcılar arasında Türkiye'deki sıralamamı da takip edebiliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Oyun içeriğindeki soruların çok güzel olduğuna vurgu yapan Özdemir, "Bu sayede YGS'ye de daha iyi hazırlanmış oluyorum. Öğrenci arkadaşlarıma bu oyuna girerek hem stres atabilirler hem de bilgi ve becerilerini geliştirebilirler" diye konuştu.

Aycan Çavuş da oyunu tabletine indirdiğini belirterek, "Oyun sayesinde zekamı geliştiriyorum. Oyun çok güzel düşünülmüş. Tam öğrenciler için. Bütün öğrencilere bu oyunu tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Bedirhan Aydın ise eğlenerek soru çözdüğünü, ilk defa böyle bir oyun oynadığını ifade ederek, "Artık boş vakitlerimiz bu oyunla geçirmeyi düşünüyorum. Bütün öğrencilere de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!