Öğrencilere trafik kurallarını anlatıp, kask hediye ettiler

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere trafik kurallarını anlatıp, kask hediye ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 11:36

Öğrencilere trafik kurallarını anlatıp, kask hediye ettiler

Haberin Devamı

İZMİR'in Kınık ilçesindeki, bir öğrencisini geçen 24 Nisan'da motosiklet kazasında kaybeden Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi'nde Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekilip, öğrencilere kask hediye edildi.

Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi'nde, Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trafik Haftası etkinliğine, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık İlçe Emniye Müdürü Mustafa Hakan Şengül, Kınık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Oral Kaymak, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır, öğretmlenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte öğrencilere trafik polisi Mustafa Coşkun tarafından trafikte güvenli sürüş için motosiklet kullanırken kask, otomobil kullanırken emniyet kemeri takmanın önemini anlatıldı. Öğrencilere diğer trafik kuralları hakkında da bilgiler verildi. Ardından okula motosikletle geldiği belirlenen 20 öğrenciye, Kınık Belediyesi tarafından temin edilen kasklar hediye edildi.

Daha sonra, yılın şoförü seçilen Şaban Sayır ve Hüseyin Duman ile Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne katkılarından nedeniyle S.S. Yeni Kınık Kamyoncular Koperatifi Başkanı Oktay Arslanyörür ile Kınık Şöförler Odası Başkanı Yücel Şimşek'e plaketleri verilmesiyle etkinlik sona erdi.

Geçen 24 Nisan'da, Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Özgür Gider, kasksız olarak kullandığı babasına ait 35 BR 760 plakalı motosiklet ile Poyracık Mahallesi girişinde, kontrolsüz şekilde anayola çıktığı ileri sürülen bir otomobille çarpışıp ağır yarlanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!