Öğrencilere 'Trafik Görevlisi' belgesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Trafik Görevlisi belgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 11:13

Öğrencilere 'Trafik Görevlisi' belgesi

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında 4 köy okulunda 8 öğrenciye 'Okul Geçidi Trafik Görevlisi' belgesi verildi.

Baştepe Köyü İlkokulu'nda düzenlenen programa Kaymakam Faik Arıcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, trafik jandarma timleri, Baştepe, Yavaşlar, Sorkun ve Reşadiye'den ilkokul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Uçurum, 'Okul Geçidi Trafik Görevlisi' öğrencilerinin 11 yaşını bitirmiş, gönüllü ve trafik zabıtası tarafından belge verilmiş özel kıyafetli öğrenciler olduğunu söyledi. Bu öğrencilerin ilkokul çağındaki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde yolun karşısına geçişlerde güvenliğini sağladığını aktaran Uçurum, "Bu öğrenci arkadaşlarımız yetkilerini 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 134'üncü maddesi ile birlikte yönetmeliğin 178'inci maddesine göre uygulamaya başlayacak. Bu görevli arkadaşlarımıza eğitimleri boyunca trafik kuralları, trafiğin tanımı, trafiği yönlendirilirken uyması gereken kuralların neler olduğunu uygulamalı eğitim şeklinde verdik" dedi.

Kaymakam Faik Arıcan da "Ne yazık ki ülkemizin en büyük sorunlarından biri de trafik sorunudur. Trafikte ne yazık ki birçok insanımızı kaybediyoruz. Vatandaşımızı eğitmek, bilgilendirmekle görevliyiz. Bu eğitimin de küçük yaşlarda başlayacağını biliyoruz. O nedenle bu çalışma önemli. Trafik kültürü ilçemizde daha iyi hale gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 öğrenciye Okul Geçidi Trafik Görevlisi belgesi verildi. Daha sonra Okul Geçidi Trafik Görevlisi öğrenciler Sandıklı- Hocalar karayolu üzerinde öğrenciler ve protokol üyelerinin yolun karşısına güvenli geçişini sağlamak için uygulama yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!