Öğrencilere tiyatrolu trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere tiyatrolu trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 17:12

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, ilkokul öğrencilerine tiyatrolu trafik eğitimi veriliyor

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Safranbolu Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Safranbolu'da Önce Yaya" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine tiyatro gösterisiyle trafik eğitimi veriliyor.

Misak-ı Milli İlkokulu Toplantı Salonu'nda verilen eğitimde, Safranbolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ayhan Demirtaş, trafikte uyulması gereken kurallar hakkın bilgiler verdi.

Trafik kazalarının en büyük nedeninin insan hataları olduğunu ifade eden Demirtaş, "Trafikte uymamız gereken bir çok kural var. Bu kurallar insanların hayatlarını kaybetmelerini ve yaralanmalarını engellemek için konulmuştur. Eğer bu kurallara uyarsak yaşanan kazaları en aza indirmiş oluruz. Trafik işaret ve işaretçilerine uymamız gerekiyor. Yaya olarak kaldırımları, yaya geçitlerini, üst geçitleri ve alt geçitleri kullanmamız gerekiyor. Bunları alışkanlık haline getirmeliyiz. Trafik ışıklarına riayet etmeliyiz. Bu kurallar hepimiz içindir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Demirtaş, trafik eğitimini küçük yaşta insanlara aşılamanın önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Karabük Üniversitesi Tiyatro Kulübü, trafik kurallarıyla ilgili hazırladıkları tiyatro oyununu sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!