Öğrencilere su tasarrufu eğitimleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere su tasarrufu eğitimleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 15:12

Öğrencilere su tasarrufu eğitimleri verildi

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi tarafından 2017 yılında başlatılan "Gelecek Ellerinde" isimli su tasarruf projesi eğitimleri kapsamında, yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşıldı.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan, su verimliliği ve tasarrufu içerikli proje, Osmaniye'de ve ülke genelinde 7’den 70’e her kesime yayılmaya devam ediyor. İl merkezinde bulunan birçok ilkokul ve ortaokullar ziyaret edilerek su tasarrufu eğitimleri verilirken, projeye yoğun ilgi gösteren çocuklar ise hazırlanan kısa filmler, oynanan oyunlar ile eğlenceli vakit geçirdiler. Eğitimlerde suyun canlı ve cansız varlıklar için ne kadar önemli olduğu vurgulanıp, nasıl tasarruf edilebileceği hakkında önemli bilgiler ve eğitimler verildi.
Eğitimlerin her eğitim öğretim yılında devam edeceği kaydedildi. Belediye Başkanı Kadir Kara, her geçen gün azalan su kaynaklarının en iyi şekilde korunması ve değerlendirilmesi amacıyla "Gelecek Ellerinde" isimli sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını söyledi. Bu projenin yayılarak devam etmesi için, çocukların ve gençlerin gayretlerine ihtiyaç duyulduğunu belriten Başkan Kara, "Canlı cansız tüm varlıklar için hayati önem taşıyan suyumuzu tasarruflu kullanalım.  Değerli genç hemşerilerim şehrimizin ve ülkemizin geleceği sizleri ellerinde. Okullarda verdiğimiz eğitimler devam edecek ve her bir yavrumuz bilinçlendirilecek." dedi. Eğitimler sonunda Osmaniye Belediyesi'nin her öğrenciye su matarası ve el broşürleri hediye edildi. Öğrencilere izletilen eğitici çizgi filmlerin içerisinde 3 ana kahraman olan Bora, Efe ve Damla maskotları eğitim salonuna gelerek öğrencilere neşeli anlar yaşattılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!