Öğrencilere siyasette mizahı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere siyasette mizahı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 16:21

Öğrencilere siyasette mizahı anlattı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim elemanı ve hitabet eğitmeni Gökhan Bayram, üniversite öğrencilerine siyasette mizah teknikleri konulu eğitim verdi.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen programa; Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Çanakkale eski MHP milletvekillerinden Kürşat Tuna, siyasi partilerin mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Gökhan Bayram, eğitimde 17 teknikle siyasi mizah nasıl yapılır? konusunu işledi. Bayram, "Siyasi mizah, yapana kazandırır. Çünkü siyasetçi bu sayede sempatik ve entelektüel görünür. Nüktelerle, fıkralarla ve benzeri malzemelerle sorgular ve sorgulatır. Farklı bir siyasi parti ve adayını akılda kalıcı bir şekilde, düşündürerek, dinamik ve çarpıcı bir biçimde eleştirmek ancak ve en iyi mizahla olur. Bunun teknikleri vardır. Ben 55 teknik tespit ettim. Bugün 17'sini anlatıyorum" dedi.
Program çeşitli tekniklerin anlatılması, önceki dönem Türk ve Dünya siyasetçilerinden örneklerin verilmesiyle devam etti. Eğitim esnasında yarışmalar da yapıldı. Gösterilen teknikleri en iyi uygulayanlara Kale Gıda'nın sponsorluğuyla alınan ton balığı, çikolata paketleri, lokum, otobüs bileti ve çeşitli armağanlar verildi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!