Öğrencilere özel güvenlik müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere özel güvenlik müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 17:42

ESKİŞEHİR’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın da bulunduğu salona girmek isteyen üniversiteli gruba, özel güvenlik görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

Bologna Eşgüdüm Komisyonu Toplantısı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın da katılımıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampusü’ndeki Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapıldı. YÖK’ü protesto etmek amacıyla yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, salonun önünde toplandı.

HAREKETLİ ANLARDAN KARELER

Öğrenciler bir süre çeşitli sloganlar attı. Salona girip toplantıyı izlemek istediklerini belirten öğrencilere, merkez önünde barikat oluşturan üniversitenin özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Öğrenciler barikatı yarmak isteyince arbede yaşandı. Yumruklaşmaların da olduğu arbedenin ardından öğrenciler, geri çekildi.

Öğrenciler arasından seçilen 5 kişi, toplantı salonun yanındaki Rektörlük binasına giderek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk ile görüştü. Öğrenciler Prof. Dr. Konuk’tan YÖK Başkanı Çetinsaya’nın katıldığı toplantıyı izlemek istedikleri, kendisinden üniversitelerde bildiri dağıtma ve afiş asma yasağının kaldırılması talebinde bulunacaklarını belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk toplantı salonunda öğrenci bulunmadığını sadece konukların katıldığını belirterek afiş ve bildirilerle ilgili isteklerini üniversitenin senato toplantısında ele alacaklarını söyledi.

5 öğrenci görüşmeden çıktıktan sonra dışarıda bekleyen arkadaşlarına bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!