Öğrencilere 'Ormanı sevgi korur' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Ormanı sevgi korur mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 10:58

Öğrencilere 'Ormanı sevgi korur' mesajı

Haberin Devamı

İZMİR'in Karşıyaka ilçesindesi Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluşan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Şube Müdürü Tacettin Coşkun, ormanların korunması ve yaşatılması için orman sevgisi ve bilincinin oluşması gerektiğini, küçük yaşlardan itibaren eğitimin şart olduğunu söyledi.

Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Halkla İlişkiler ve Organizasyon Bölümü 11. sınıf öğrencilerinin 'Meslekleri Tanıyalım' konferans etkinliklerinin konukları İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun ve Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur oldu. Okul Müdürü Mehmet Özgen, bölüm öğretmenleri Sibel Uzun, Nesibe Eraslan ve Cennet Gavacık tarafından karşılanan Tacettin Coşkun ve Esat Sungur, okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Konferansta öğrencilere seslenen Şube Müdürü Tacettin Coşkun, ormanların korunması ve yaşatılması için orman sevgisi ve bilincinin oluşması gerektiği belirtti. Bunun için de eğitimin küçük yaşlardan itibaren şart olduğunu söyledi. Orman yangınlarının yüzde 90'nın insan faktörlü ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten Coşkun, öğrencilerden, halkla ilişkiler mesleğini hangi sektörde yaparlarsa yapsınlar orman ve doğa sevgisi konusunda farkındalık oluşturmayı hiçbir zaman ihmal etmemelerini istedi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur da halkla ilişkiler ve tanıtımda görsel materyallerin en önemli araçlardan biri olduğunu, bir kare fotoğrafın sayfalar dolusu yazılı metinden daha fazla etki bırakabileceğini dile getirdi.

Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı konferansın ardından, bölüm öğretmenleri Sibel Uzun ve Nesibe Eraslan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun ve Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur'a günün anısı olarak plaket verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!