Öğrencilere olimpik eğitim

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere olimpik eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 15:40

Öğrencilere olimpik eğitim

Haberin Devamı

MERSİN'de ilkokul öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ yeniden başladı.
Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen etkinlik Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Başkan Kocamaz, olimpiyat kültürünün gelişmesine yönelik eğitimin yeniden Mersin’de verilmesinden onur duyduğunu söyledi. Çocuklara seslenen Kocamaz, "Sizleri seviyoruz ve sizler için varız. Gelecekte bu ülkeyi sizlere, aziz Atatürk’ün belirttiği gibi sağlam kafalı gençlere teslim etmek için de sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.
Spor bilincinin geliştirilmesini hedefleyen 3 günlük programda öğrencilere spor, çevre, sağlık, olimpiyatın tarihsel süreci, centilmenlik, fair play ve sporun eğlenceli yönleri anlatıldı. Etkinlikte çeşitli filmler, animasyonlar ve ödüllü yarışmalar da yer aldı.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!