Öğrencilere ‘okul sütü’ dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ‘okul sütü’ dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 16:42

"Okul Sütü Programı" kapsamında,  Diyarbakır, Siirt ve Bingöl'de öğrencilere süt dağıtıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıkları ve Ulusal Süt Konseyi iş birliğiyle yürütülen program kapsamında, öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.     

Diyarbakır İl Milli Eğitimi Müdürü Adnan Hurata, Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulu’nda düzenlenen programda, kent genelinde 1091 okulda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacağını belirtti.     

Hurata, program kapsamında 8 milyon 814 bin 720 paket süt dağıtılacağını bildirdi.     

Siirt     

Siirt'teki Atatürk İlkokulu’nda, Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın katıldığı programla süt dağıtımı gerçekleştirildi. Vali Tutulmaz, programın hem sağlık hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.     

Projeyle çocukların daha sağlıklı büyüyeceğini ifade eden Tutulmaz, bu vesileyle evinde süt içemeyen çocukların haftada 3 kez bu ürünü tüketebileceğini dile getirdi.     

Haberin Devamı

Suay ise 338 okulda 35 bin öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağını bildirdi. Süt dağıtımının ardından sınıfları gezen protokol üyeleri, çocuklara sütün önemini anlattı.     

Bingöl     

Bingöl'deki Atatürk İlkokulu’nda, Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler'in katılımıyla program düzenlendi.     

Vali Köşger, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için sütün önem taşıdığını, projenin çok yönlü ve faydalı bir uygulama olduğunu söyledi.     

İl genelinde program süresince 23 bin öğrenciye 1 milyon 143 bin litre süt dağıtılacağı öğrenildi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!