Öğrencilere Kızılay bilinci anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Kızılay bilinci anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 10:18

Öğrencilere Kızılay bilinci anlatıldı

Haberin Devamı

KIZILAY Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Kızılay Haftası'nda Nermin- Osman Akça Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu. Otçu, Kızılay'ın yalnızca kan bağışı kabul eden bir kuruluş olmadığını belirterek, insani yardım çalışmalarında da etkin bir şekilde rol oynadığını söyledi.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle başladı. Dün (pazartesi) Nermin- Osman Akça Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, öğrencilere Kızılay'ın çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Otçu, Türk Kızılay'ının kamu yararına çalıştığına dikkat çekerek, vatandaşların destekleri ile büyümeye devam ettiğini ifade etti. Kızılay'ın sadece kan bağışı kabul eden bir kuruluş olarak algılandığını anlatan Otçu, "Kan bağışının yanında insani yardım çalışmalarında da Kızılay etkin bir rol oynamaktadır" dedi.

"149 YILDIR VARIZ"

Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğinin önemine işaret eden Otçu, "1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan Kızılay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. Bu kuruluşumuza yurt genelinde olduğu gibi Denizli'de de vatandaşlarımızın desteği azımsanmayacak kadar çoktur. Bu bilinci daha da artırmak amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. Bizler de Kızılay Haftası etkinliklerinde öğrencilerle ve vatandaşlarla daha fazla bir araya gelerek kendimizi anlatmak istiyoruz. Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!