Öğrencilere kişisel gelişim semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere kişisel gelişim semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 13:55

Öğrencilere kişisel gelişim semineri

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Türk Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarında kalan öğrencilere 'Okul Hayatından Hayat Okuluna' konulu seminer verildi.

Burdur TDV yurtlarında kalan öğrenciler için düzenlenen seminere strateji iletişim uzmanı uzman psikolog Ertan Şimşek, konuşmacı olarak katıldı. Semineri İl Müftüsü Hıdır Bayrak, TDV yurt müdürleri ve öğrenciler izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan program Kuran tilavetiyle devam etti.

Seminerde konuşan uzman psikolog Ertan Şimşek, yaşam kalitesinin insanların çevresiyle olan ilişkisinden geçtiğini belirterek, katılımcılara önce kendilerini tanımaları önerisinde bulundu. Şimşek, "Dünya insanları arasında ufak tefek farklılıklar vardır. Sizleri farklı kılacak bir şeylerin olması gerekir. Başarı tesadüf olmadığı gibi başarısızlıklar da tesadüf değildir. Hayatta başarılı, huzurlu olmak istiyorsanız ya ona gidecek yolu bileceksiniz ya da beyninizi ona göre programlayacaksınız" dedi.

Şimşek, "Lütfen yalnız kaldığınızda kendinize 'Ben ne istiyorum?' sorusunu sorun. 4 başarı ilkesini kendinize uygulayınız. Bunlar, ne istediğinizi bilin, uyumlu olun, duyusal sezgili olun ve esnek olmanızdır. Sadece ne istediğinizi bilmeniz de yetmez. Hem ne istediğinizi bileceksiniz hem de uyum içerisinde olacaksınız. Kişisel olarak hep tenkit ediyoruz fakat ne istediğimizi bilmiyoruz. Niçin hedeflerinize gidemediğinizi ve etki altında kaldığınızı kendinize sorun" diye konuştu.

Etkin bir hafıza için beynin doğru kullanılması gerektiğini ve konsantrasyon geliştirmek için de nefes çalışması yapılması gerektiğini söyleyen Şimşek, iş yaşamında başarılı olmak için şu tavsiyelerde bulundu:

"İş dünyası ahlaklı olmanızı ve sözünüzde durmanızı ister. İnternet becerilerine sahip olmanız gerekir. Yine sunum becerilerine sahip olmanız şart. Asıl olan bildiğinizi nasıl anlattığınızdır. Esprili olmanız gerekir. Mizah yapmayı bilmelisiniz. Eleştiriyi kabul ediyor olmanız gerekir. Kendinizle barışık olmanız gerekir. Bunların tamamına taşınabilir yetenek denir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!