Öğrencilere ‘İcat çıkarın’ tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ‘İcat çıkarın’ tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS ) ilk 100’e giren bir grup öğrenciyi kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı. Başarılı öğrenciler Hisarcıklıoğlu’na TOBB ETÜ ve Türkiye ekonomisine ilişkin sorular yönelterek bilgi aldı.

Öğrencileri tek tek kutlayan Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’nün öğrenirken staj yapmayı sağlayan bir program uyguladığına dikkat çekerken, öğrencilerin doğrudan pratiğin içerisine girerek öğrendiğini anlattı. TOBB ETÜ Endüstri Mühendisliği 2. sınıfında okuyan bir öğrencinin Arçelik’te staj yaptığı dönemde çıkardığı icat ile kurumuna yılda 1 milyon TL kazandırdığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, öğrencilere girişimcilik ve icat çıkarma tavsiyesinde bulundu.

Çadırdan birinciliğe

Hisarcıklıoğlu, üniversite sınavına Simav Depremi’nden sonra çadırda hazırlanan ve Lisans Yerleştirme Sınavı TM-2 ve TM-3 puan türlerinde birinci olan Simav Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun Tuğçe Gizem Çelik’le de görüştü. Daha sonra TOBB ETÜ Kampüsü’ne giderek, kampüs imkanları ve Öğrenci Konukevi hakkında da bilgiler alan Çelik, “Tercihimi henüz yapmadım. Tercihimi yaparken aldığım bilgiler çok faydalı olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!