Öğrencilere Eş Seçimi Semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Eş Seçimi Semineri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 17:26

Öğrencilere Eş Seçimi Semineri

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğiyle İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Sosyolog ve Sosyal Çalışmacı Murat Yıldırım tarafından ‘İdeal Eş seçimi nasıl olmalı?’  konulu seminer verildi.
İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Sosyolog Yıldırım,  evlilik kurumunun, toplumun temel direği olan ailenin başlangıç birimi olduğunu belirterek, evliliğin iki kişinin aile kurmak üzere kanunların uygun gördüğü şekilde, ruhen ve bedenen bir ömür boyu sürecek şekilde bir araya gelmesi olduğunu ifade etti. Tarihin bütün dönemlerinde evliliğin kutsal bilinerek önemsendiğini, toplumun inanç ve kültürüne göre de belirli esas ve şartlarının oluştuğunu vurgulayan Sosyolog Yıldırım, şöyle devam etti:
"Evlilik tüm dinler tarafından da önemsenmiştir. Hem beşeri hem de ilahi dinlerde bazı farklılıklar olsa da evlilik bütün dinlerce teşvik edilmiştir. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur; kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması ve bu kararı bilinçli olarak vermesi gerekir. Evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan bireylerin genellikle aşkın her türlü problemi halletmekte yeterli olduğuna inandıkları için evlilik sürecinde büyük problemler yaşadıkları ve hatta evlilik birlikteliklerini sonlandırmaya kadar götürdükleri görülüyor.”
Sosyolog Yıldırım ayrıca doğru eşi seçme konusunda belirleyici olan temel unsurlar ve kişinin doğru eşi seçtiğinden emin olmasını kolaylaştırıcı noktaları da katılımcılara anlattı. Seminer sonunda Yüksekokul adına Sosyolog ve Sosyal Çalışmacı Murat Yıldırım’a Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halim Gök tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!