Öğrencilere enerji tasarrufu anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere enerji tasarrufu anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 14:25

Öğrencilere enerji tasarrufu anlatıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), 'Enerji Tasarrufu Haftası' etkinlikleri çerçevesinde, enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik enerji tasarrufu bilgilendirme eğitimleri düzenledi.

2016 yılı Kasım ve Aralık ayı boyunca Sivas’ta her hafta bir okulda enerji verimliliği ve tasarrufu hakkında öğrencilere eğitimler veren ÇEDAŞ, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü 'Tasarruf Ediyorum' projesi kapsamında Sivas TED Koleji öğrencilerine 'Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri' konulu eğitim semineri verdi. Seminerde öğrencilere, üretimden tüketime kadar evde, okulda ve hayatın her alanında, günlük yaşam konforundan herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca ve doğru kullanımı anlatıldı. Slayt eşliğinde öğrencilerin bilgilendirildiği seminerde enerji tasarrufu konulu video gösteri ile öğrencilere anlatılan bilgiler pekiştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, alanında uzman ÇEDAŞ personelleri ise öğrencilerin sorularını yanıtladı. ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, enerji tasarrufunun, enerjinin gereksiz yere kullanımının engellenmesi ve israfın önlemesi ile yapılabildiğini söyledi. Her geçen gün artan enerji ihtiyacı ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çeken Akboğa, "Ülkemizde son yıllarda rüzgar, güneş ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artsa da, enerji temini için ayırdığımız bütçe hala ülkemizin en büyük giderlerinin başında gelmektedir. Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olmamız dış ticaret açığımızın da artmasına neden olmaktadır" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK

ÇEDAŞ Genel Müdürü Akboğa, dışarıdan alınan enerjinin ülke ekonomisine ciddi bir yük oluşturması nedeniyle, enerji tasarrufunun bir zorunluluk değil refah seviyesi yüksek ve ekonomik olarak da bağımsız bir Türkiye için sosyal sorumluluk olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!