Öğrencilere Diş Sağlığının önemi anlatıldı.

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Diş Sağlığının önemi anlatıldı.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 15:19

Öğrencilere Diş Sağlığının önemi anlatıldı.

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesince '21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının önemini anlatmak amacıyla eğitimler düzenlenerek boyama kitapları, kitap ayraçları ve etiketler dağıtıldı.
Selçuklu Ahmet Acar İlkokulunda düzenlenen etkinliğe Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru, Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Aykut Emre Yıldırım, Selçuklu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sema Kurucu Ödük, Okul Müdürü Ahmet Koçak, çok sayıda diş hekimi ve öğrenciler katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz " Sağlıklı bir yaşam ancak vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkün olur. Ağız ve diş sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur. Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu çalışmalarda okul çağı çocuklarında özellikle ağız ve diş eti hastalıkların ön planda olduğu görülmüştür. Ülkemizde 7-14 yaş grubu çocukların yüzde 24,6 sında diş eti hastalıkları görülmektedir. Ağız aynı zamanda vücudumuzun aynasıdır. Bir çok hastalığın belirti verdiği bir bölgedir. Örneğin, diş hekimi muayenesi sırasında görülen ağız bulguları ve testler sonucunda diyabet olduğunu öğrenen hastalarımız çoktur. Kötü ağız hijyeni kardiyovasküler rahatsızlıkların üst solunum yolları enfeksiyonu ve endokardit vakalarının artışına neden olmaktadır " dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!