Öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere çevre bilinci eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 13:41

Öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün çocuklarda çevre bilinci oluşması ve geri dönüşüm alışkanlığı için başlattığı eğitimleri sona erdi.
Sivas Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünden yola çıkarak çocuklarda çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda bilgi sahibi olmaları için 26 Eylül 2016 tarihinde eğitim çalışması başlattı. başlattığı eğitimlerin sonuna geldi. İl genelinde 135 okulda 14 bin 800 öğrenci ile buluşan Çevre ve Kontrol Müdürlüğü personeli, çevre kirliliğinin oluşumu ve nasıl önüne geçileceği konusunda bilgiler aktardı. 
Eğitimlerin sonuncusu ise Ziya Gökalp Ortaokulu’nda verildi. Kapanış programında konuşan Sivas Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Abdurrahman Güney, "Sivas Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak günlük ortalama 330 ton evsel çöpleri toplayarak düzenli depolama sahamızda depolayıp burada elektrik üretip yaklaşık 7 bin konutun elektriğini karşılıyoruz. Günlük ortalama 15 ton geri dönüşebilen ambalaj atığı toplayarak geri dönüşümünü sağlamaktayız. Bitkisel kızartmalık atık yağları toplayıp geri dönüşüme kazandırarak, nehirlerin kirlenmesini engellemekteyiz. 2016’da 17 ton atık yağ toplandı. Atık pilleri ayrı toplayıp geri dönüştürerek toprak kirliliğinin önüne geçmekteyiz. 2016'da 3,5 ton pil topladık. Elektronik atıkları toplayıp geri dönüşümünü sağlamaktayız. İl genelinde sağlık kuruluşlarından tıbbi atıkları topluyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından ÇEVKA Geri Dönüşüm Firması çalışanı çevre mühendisi Şennur Yalçın tarafından öğrencilere eğitim semineri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!