Öğrencilere 'Atık Yönetimi ve Çevre' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Atık Yönetimi ve Çevre eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 12:38

Öğrencilere 'Atık Yönetimi ve Çevre' eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP ,(DHA)- GAZİANTEP Özel Uğur Ortaokul öğrencilerine Şehitkamil Belediyesi Çevre Koordinatörlüğü tarafından çevre duyarlılığı aşılamak için okulun toplantı salonunda 'Atık Yönetimi ve Çevre' konulu eğitim düzenlendi.
MÖP Geri Kazanım Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla Gaziantep Uğur Ortaokulu’na  giden MÖPçatan, öğrencileri bilinçlendirdi. Gaziantep Uğur Ortaokulu Öğrencileri değişen ve büyüyen Gaziantep’te, çevre bilinci ve duyarlılığı için Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Özel Uğur Ortaokulu toplantı salonunda bir araya geldi. Şehitkamil Belediyesi Çevre Koordinatörlüğü tarafından verilen eğitimde; okullarda toplanan kâğıt, cam, plastik ve metal katı atık maddelerini biriktirdikten sonra, belediyenin MÖP Tesisinde nasıl geri dönüşüme kazandırıldığı; bu işlemin çevreye ve ekonomiye nasıl katkı sağladığı ve burada toplanan kâğıt ve kartonlarında binlerce ağacın kesilmesini önlediği gibi önemli unsurlar öğrencilere anlatıldı. Şehitkâmil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimine, Gaziantep Özel Uğur Ortaokulu Müdürü Kasım Ateş, bölüm öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şehitkamil Belediyesi’ne bu tarz bir projeyi gerçekleştirdiği için teşekkürlerini sunan Gaziantep Özel Uğur Ortaokulu Müdürü Kasım Ateş,  çevreye karşı daha duyarlı bir neslin gelişmesinin bu tarz projelere bağlı olduğuna değindi. Ülke ekonomisine katkı sağlayan ve yaşadığımız çevreye karşı duyarlılığın arttırılması için MÖP projesinin etkili olacağına dikkat çeken Ateş, "Çocuklarımıza daha güzel bir çevre bırakmak istiyoruz. Çevre sorunlarının farkında, bilincinde ve duyarlı bir nesil yetişiyor. Bu nedenle MÖP projesi çok önemli’" şeklinde konuştu.
Öğrencilerle bir araya gelen Möpçatan ise, özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazandı. Çevre ve MÖP dönüşüm projesine yoğun ilgi gösteren Gaziantep Uğur Ortaokulu öğrencileri Möpçatan karakterinin çevre konusunda sorduğu sorulara doğru ve bilinçli cevaplar vererek yeşeren kalem kazandılar. Okula yerleştirilen MÖP kutularını kısa sürede geri dönüşüme kazandırmayı amaç edinen Gaziantep Uğur Ortaokulu öğrencileri 'Çöpler çöp kutusuna, möpler MÖP kutusuna' sloganıyla eğitimlerine devam etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!