Öğrencilere aile dersi verilecek

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da okullarda değişik eğitimler de verilecek. Aileye yönelik verilecek derslerde ailenin önemi, aile kurarken nelere dikkat edileceği gibi konularda seminerler düzenlenecek.

Bu uygulamaya başlama nedenlerini West Midland gazetesine anlatan eğitim bakanlığı sözcüsü Alistair Shrimpton şunları söyledi: "Eğitimciler olarak son yıllarda boşanma oranının arttığını gözlemledik. Boşanmış ailelerin çocuklarının başarılarında azalma gözlemledik. Bundan yola çıkarak okullarda çocuklara aile dersleri vermeye karar verdik. Seminer niteliği taşıyacak derslerde çocukları sıkmadan ailenin önemini anlatacağız. Aile eğitimlerinin yanı sıra arkadaşlık ilişkileri, yeni girdikleri herhangi bir ortamda nasıl davranmaları gerektiğini de anlatacağız. Vereceğimiz derslere öğrencileri de aktif olarak dahil edeceğiz. Konuyu anlattıktan sonra ’Sizlerin bir önerisi var mı?’ diye soracağız."

Öğrenciler hızlı arabaları mektupla şikayet ettiler

İNGİLTERE’nin Manchester kentinin Withington ilçesinde bulunan Old Moat ilköğretim öğrencileri yetkililere şikayetlerini mektup yazarak dile getirdiler.

Okuldan çıktıklarında kendilerini güvende hissetmeyen öğrenciler yetkililerden sorunlarına çare bulmalarını bekliyorlar. Okul öğrencilerinden Aqeela Hussain sorunlarını Manchester Evenning Gazetesi’ne şöyle anlattı:

"Her gün okuldan çıkınca korku yaşıyoruz. Okul önünden geçen araçların hızı çok fazla. Normalde okul önünden geçen araçların hızı 20 km olması gerek. Ancak ben ve arkadaşlarım öyle olmadığını düşünüyoruz. Bazen bu yolu yarış pisti gibi kullanıyorlar. Sorunumuzu yetkililere mektup yazarak dile getirdik. Buraya sivil trafik memuru konmasını istedik. Ancak henüz yanıt alamadık. Yağmur yağdığında araçlar hız yapınca hem bizim hem de diğer yayalar açısından zor anlar yaşanıyor."

Bolton’a seyyar klinik

İNGİLTERE’
nin Bolton kenti yeni bir girişime imza atıyor. Eğer Bolton Belediye Meclisi izin verirse şehrin merkezinde bulunan otoparka seyyar klinik kurulacak.

Mecca Bingo araba parkına kurulması düşünülen küçük sağlık merkezi her gün 08.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. Kurulacak sağlık merkezinde jinekolojiden ürolojiye kadar bir çok bölümün bulundurulması planlanıyor. Bu çerçevede her gün Sağlık Bakanlığı’na bağlı 18 doktor hizmet verecek.
Yazarın Tüm Yazıları