Öğrencilere 29 bin 472 tablet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 29 bin 472 tablet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:34

Öğrencilere 29 bin 472 tablet dağıtıldı

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi bu yıl 6'ncı sınıf öğrencilerine 29 bin 472 yeni nesil tablet bilgisayar dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6'ncı sınıf öğrencilerine yönelik bu sene sekizincisini sürdürdüğü yeni nesil tabletlerin dağıtımı Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde törenle gerçekleşti. Tablet dağıtım törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Microsoft yöneticileri, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. 29 bin 472 tablet bilgisayar öğrencilere dağıtılırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8 yılda 219 bin 233 adet tablet bilgisayar dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'de her öğrencinin bir bilgisayarı olsun, çağın ihtiyaçlarına göre yetişsin diye bismillah dediklerini ifade ederek, "Hamdolsun, 8 yıl önce başladığımız bu muazzam işte 190 bin hayali gerçekleştirdik. 8 yıldır Kocaeli'deki bütün 6'ncı sınıf öğrencilerimizi bilgisayar sahibi yapıyoruz. 29 bin tablet bilgisayarı daha çocuklarımıza armağan ediyoruz. Bunların içine yüklediğimiz eğitim programlarını öğretmenleriniz ile birlikte uygulayın. Öğrenin, çalışın. Türkiye'nin sanayi üssü olan Kocaeli'mizin, geleceğin bilişim üssü olabilmesi için gerekli olan yetişmiş insan gücünün kaynağı bu kentte yetiştirilmektedir. Türkiye'nin bilişim merkezi olacak olan Gebze Bilişim Vadisi Projesi, kentimizdeki binlerce fabrika ve dev tesisin Ar-Ge merkezleri gibi kurum ve kuruluşlar için gerekli olan insan ve zeka bu sayede yetişiyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN DAHİLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Bugüne kadar 190 bin bilgisayar dağıtıldığını belirten Karaosmanoğlu, "Çok ciddi bir rakam. Türkiye'deki pek çok ilin nüfusundan daha fazla. Biz bu projeye harcanan parayı ülkemizin geleceğine yatırıyoruz. Kocaeli'nin geleceği parlak, Türkiye'nin geleceği parlak. Dünyanın sayılı devletlerinden olmak için yol haritamız var. Elle tutulur gözle görülür icraatlarımız var. Büyük devlet nasıl olur? Büyük insanlar yetiştirirsek olur. Büyük insan, çağın eğitim gerekliliklerini yerine getirmekle ve bunlara sahip olmakla yetişir. Biz Kocaeli'nin, Türkiye'nin dahilerini yetiştiriyoruz. Allah'ın izniyle inanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Kocaeli'nin çocukları isimlerini dünyaya yeni yazılımlarla, olağanüstü tasarımlarla, yeni keşif ve icatlarla duyuracaklar. Çünkü çocuklarımıza imkan verdiğimiz, potansiyellerini keşfedecek alanlar açtığımız zaman başaramayacakları hiçbir iş yok. Bu tabletler de çocuklarımıza çok güzel bir imkan. Hayatlarını zenginleştirecek bir imkan" diye konuştu.

TAK ÇIKAR F KLAVYE

Yeni nesil bilgisayarlar öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor. Tabletler sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Tabletlerde sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı program, pdf gösterici gibi ücretsiz kullanılabilecek programlar yer alıyor. Tabletlerde e-kitap desteği ile ebeveyn kontrol yazılımı da bulunuyor. Tablet bilgisayarlar 4 GB ram ve 64 GB belleğe sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!