Öğrencilerden ‘sipariş’ uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden ‘sipariş’ uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 11:44

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği ‘SociRest’ uygulamasıyla yemek siparişlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Girişimci öğrenciler tarafından hazırlanan yazılım sayesinde, müşteriler restorana ulaştığında menüleri akıllı telefonlarına indirip, siparişini verebilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin geliştirdiği uygulamayla ödemeler de kasaya gidilmeden kredi kartıyla tek tıkla yapılabilecek. İEÜ İşletme Bölümü Öğrencisi Fethi Saruhan öncülüğünde, Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Cengiz Cengizay, Merve Çevik, Psikoloji Bölümü Öğrencisi Sezen İnan ile Önder Saruhan, Engin Kadir Şahin, Can Aksoy tarafından geliştirilen ve danışmanlığını İEÜ Embryonix Şirketler Müdürü Taylan Demirkaya’nın yaptığı çalışmada, restoranlarda zaman kaybı ortadan kalkacak. Çalışma hakkında bilgi veren Fethi Saruhan, bir kişinin restorana gittiğinde sipariş vermek ve hesap ödemek için ortalama 20 dakika harcadığını belirterek, 500 kişinin katıldığı bir anket yaptıklarını ve müşterilerin yüzde 67’sinin kendi akıllı telefonlarından sipariş vermeyi tercih edeceğinin ortaya çıktığını söyledi. Saruhan, “Çalışmamızda, müşterilerin yüzde 70’inin kredi kartı ile ödeme yaptığını gördük. Bu uygulamalar sayesinde restoranın cirosu yüzde 25 oranında artıyor. Garsona bırakılan bahşişler de yüzde 18 oranında yükseliş gösteriyor. Uygulamamız sayesinde müşteriler saniyeler içerisinde oturdukları yerden sipariş verip ödeme yapabiliyor. Restoran sahipleri de birim zamanda daha çok masaya hizmet vererek gelirlerini arttırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Müşteriler restoranlara gittiğinde masalarda yer alan QR kodunu okutarak karşılarına çıkan menüden sipariş vermeye başlayabildiğini aktaran Saruhan, müşterilerin kendi damak zevklerine, fiyat aralığına, servis edilme süresine, malzemelere ve beğenilme oranına göre filtrelemeler yapıp menüyü kişiselleştirebildiğini belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!