Öğrencilerden portakallı mesaj

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden portakallı mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 10:22

Öğrencilerden portakallı mesaj

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde lise öğrencileri 'Portakal Sağlıklı Kal' etkinliğinin dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Kumluca Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gazlı içecekler yerine doğal portakal suyu içilmesini anlatabilmek amacıyla 4 yıl önce başlattığı Portakal Sağlıklı Kal etkinliğini bu yıl da devam ettirdi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de destek verdi.

Öğrenciler bahçelerinden topladıkları portakalları okul bahçesinde sıktı. Ortaya çıkan portakal suyunu da arkadaşlarına ve misafirlere ikram etti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Dünyanın en güzel portakallarının yetiştiği yerlerden birisi de Kumluca'dır. Bu portakallara 'Finike- Kumluca portakalı' denir. Dünyanın en güzel portakalının yetiştirildiği bu bölgede gazlı içeceklerle gençlerimiz sağlıksız yetişmesin. Kış günlerinde sağlığımız için önemli olan C vitamini deposu bu portakalları Gül- Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencilerimiz uzun yıllardan beri sıkıyor, içiyor. Öğrencilerimiz Türkiye'ye diyor ki 'Kendi yetiştirdiğimiz portakalın suyunu içiyoruz.' Gazlı içeceklerden ziyade portakal suyu içmeye davet ediyorlar. Okul idarecilerine ve öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, "Bu etkinlik portakal suyunun önemini ve faydalarını anlatmak için bir farkındalık. Bu etkinliği gerçekleştiren öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Okul Müdürü Osman Mutlu, "'Portakal sağlıklı kal' diyerek öğrencilerimize gazlı içeceklerin zararlarını anlatmak ve portakal suyunun önemini benimsetmek için bu etkinliği düzenledik" dedi.

Öğrenciler de 'Gazlı içecekler yerine portakal suyu tercih etmeliyiz' mesajı verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!