Öğrencilerden, Patates Araştırma Enstitüsüne AR-GE Ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden, Patates Araştırma Enstitüsüne AR-GE Ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 12:11

Öğrencilerden, Patates Araştırma Enstitüsüne AR-GE Ziyareti

Haberin Devamı

Niğde Kemal Aydoğan Ortaokulu öğrencileri yapılan AR-GE çalışmalarını ve yürütülen projeleri yerinde görmek için Niğde Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti.
Enstitü Müdürü Uğur Pırlak yaptığı açıklamada, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza AR-GE faaliyetlerini göstermek ve AR-GE bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla Enstitümüzün kapılarını tüm öğrencilerimize açtık. Buradaki asıl amacımız; sosyal ve ekonomik açıdan daha ileri seviyelere gelebilmek için bilim ve teknoloji de önemli adımlar atmamız gerektiğini ziyarete gelen tüm öğrencilerimize aşılamaktır. AR-GE kavramı, özel sektör ve tüm kurumlar tarafından sahiplenilmesi gereken bir kavramdır. Gelecekte daha güçlü bir ülke olabilmek adına gerek kurum gerekse birey olarak AR-GE’ye gereken önemi vermeliyiz. Şunu unutmamamız gerekir ki; teknolojisini kendisi geliştiren ülkeler daima ayakta kalır” dedi.

Daha sonra uzman araştırmacılar eşliğinde öğrencilere Enstitüde bulunan doku kültürü laboratuvarı, patates hastalıkları laboratuvarı ve tam kontrollü seralar gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca teknolojik test laboratuvarında öğrencilere kumpir ikramı yapıldı.

AK(OA/)14.04.2016, FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!