Öğrencilerden okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 13:01

Öğrencilerden okuma etkinliği

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde ilkokul öğrencileri okumanın önemine dikkati çekmek amacıyla Eğirdir'de 'Sakin Şehirde Okuyoruz' adlı okuma etkinliği düzenledi.

Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinin ortaklığıyla Türkiye'deki 81 ilde e-twinning kapsamında uygulanan 'Okumak Yaşamaktır' projesi, Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu'nda hayata geçirildi. Dünyada kitap okumaya dikkati çekmek ve okuma sevgisiyle kültürel tanıtımı birleştirmek amacıyla düzenlenen 'Sakin Şehirde Okuyoruz' okuma etkinliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

21 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler ellerinde 'Kitap sevgiyle beslenir bilgiyle büyür', 'Kitap ruhun gıdasıdır', 'Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer', 'Okumak hayallerin ötesindeki dünyaya uçmaktır', 'Okumak beynin sporudur', 'Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır', 'Kitapsız ev ruhsuz bir vücut demektir', 'Kitap akılın ilacıdır' yazan pankartlarla da mesajlar vermeye çalıştı.

Proje yürütücüsü Önder Özdemir, "Dünya için kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinci çocuklara aşılamak, her kesimin kitap okumaya dikkatini çekmek ve dünyaya bir mesaj vermek için bu projeye ortak olduk. Okumak Yaşamaktır projesi Fransa ve Türkiye kuruculuğunda başladı. Türkiye'de kurucu okulumuz Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'dur" dedi.

Yaklaşık 15 dakika kitap okuyan öğrenciler etkinliğin sonunda 'Okumak yaşamaktır, sakin şehirde okuyoruz, siz de okuyun' sloganı attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!