Öğrencilerden müzikli protesto

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden müzikli protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 09:25

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, ‘ihtiyaç ve norm kadro fazlası’ öğretmenlerinin başka okullara atanmasına müzikli tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ve 1 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek ‘İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler’ başlıklı genelgede, okullarında görev yapan öğretmenlerin başka bir okula atanmasına tepki gösterdi. Okullarında bulunan 38 öğretmenin, başka bir okula gideceğini ve yerine valilik tarafından atanacak öğretmenlerin geleceğine tepki gösteren okul öğrencileri, yanlarında getirdikleri enstrümanlarla Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Öğrenciler, daha sonra Eğitim-İş Sendikası’na giderek burada basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Nur Hamitbeyli, "Burada toplanmamızın nedeni oklumuzdaki öğretmenlerimiz için sesimizi duyurmak ve geleceğimiz için duyduğumuz endişedir. Proje okul kapsamında adı geçen Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Türkiye’nin en başarılı sanat liseleri arasında. Bu başarının temeli bina değil, saygıdeğer öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin gidişi, var olan başarıyı sarsacak. Sadece Türkiye’de değil, yurtdışı ile bağlantılı olan, yarışmalara katılan orkestralarla, seviyemizi ve emeğimizi gösteren bir kurum. Bu kurum, deneyimli öğretmenlerimiz ile daha çok gelişecek ve daha iyi yerlere gelecek. Öğretmenlerimiz valilik atamasıyla değil, emek sarf ederek okulumuza atanan öğretmenler. Okulumuzun, proje okul kapsamından çıkarılmasını ve öğretmenlerimizin sağladıkları bu başarının devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenciler daha sonra yanlarındaki enstrümanlar ile önce İstiklal Marşı’nı çaldı, ardından ‘Yine bir Gülnihal’ parçasını seslendirdi.

Türkiye’deki nitelikli okullarda bu projenin uygulanarak nitelikli okulların boşaltılmaya çalıştığı söyleyen Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, "Eğitim-İş olarak bu projeyi yargıya taşıdık. Yargıdan olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!