Öğrencilerden Meteorolojiye Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden Meteorolojiye Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 09:35

23 MART DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ NEDENİYLE ÖĞRENCİLER SİLİFKE METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET EDİP, RASAT PARKINI GEZDİLER. İLÇE PROTOKOLÜ İLE ÖĞRENCİLER BİRLİKTE FİDAN DİKTİLER.

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla öğrenciler Silifke Meteoroloji Müdürlüğünü ziyaret edip, Rasat Parkı’nı gezdiler.
Her yıl farklı bir konu başlığı altında kutlanan 23 Mart Dünya Meteoroloji günü bu yıl “İklim Bilgisi” konusunu gündemine aldı. Öğrencilere iklim bilgisi ve meteorolojinin işleyişi hakkında bilgi verilip, Silifke Meteoroloji Müdürlüğü bahçesine, gül, zeytin ve narenciye fidanları dikildi.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan, Meteoroloji Müdürü Sıddık Şen ve öğretmenleri eşliğinde fidan diken öğrencilere program sonunda çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Birçok alana meteorolojik destek sağladıklarını belirten Şen, “Enerji, savunma, ulaştırma, tarım, orman, çevre, adalet, sigorta, turizm ve sağlık gibi alanlarla meteorolojik değerler paylaşıyoruz” dedi.
Rasat Parkı’ndan bir çok değerleri ölçtüklerini ifade eden Şen, “Silifke Meteoroloji Müdürlüğümüzden, bölgenin hava durumunu en işi şekilde aktarmak için, rüzgar hızı ve yönü, hava sıcaklığı, doyma noktası sıcaklığı, nespi nem, hava basıncı, yağış miktarı ve cinsi, görüş uzaklığı, kar karınlığı, küresel güneş radyasyonu, direk güneş radyasyonu, güneşlenme süresi, toprak sıcaklığı, ozon ve UV-B ile hali hazır hava durumu ölçümü yapıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!