Öğrencilerden güz konulu şiir sergisi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden güz konulu şiir sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:48

Öğrencilerden güz konulu şiir sergisi

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Yenişehir İlçesi'nde eğitim veren Kocavilayet Ortaokulu'nun öğrencileri, çıkardıkları 'Güz Sanat Dergisi'nin tanıtımını Güz Şiirleri Sergisi ile yaptı.
Ünlü şairlerin güz konulu şiirlerinin sergilendiği etkinliğin açılışını çocuklar ve okul yöneticileri yaptı. Kurdele kesiminin ardından, Türkçe öğretmeni Püren Ülger önderliğinde organize olan öğrencilerin hazırladığı sergi büyük ilgi gördü. Sergide aynı zamanda öğrenciler de şiir okurken, davetliler ünlü ve yerel şairlerin eserlerini okuma şansı yakaladı.
Dergi ve sergi fikrinin nasıl oluştuğunu ifade eden Ülger, ''Çocukların okuyup yazmasını çok istiyorduk ama kendilerini özgürce ifade edecek mecraları yoktu. Ardından bizde çocuklarla dergi çıkarmaya karar verdik. Mersin ve diğer illerde şair ve yazar öğretmen arkadaşlarımız da destek verince, bu dergi ortaya çıktı. Bizler içimizdeki ışığı yansıttık dergimize. Düşlerimizi, hislerimizi en iyi bildiğimiz şekliyle, yani kağıda dökerek sizlerle paylaşmak istedik. Bu etkinliklerimizin devamı gelecek'' dedi.
Güz Sanat Dergisi'nin yeni sayılarının farklı etkinlikleri ile duyurulacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!