Öğrencilerden 'engel algılayan gözlük'

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden engel algılayan gözlük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 17:50

Öğrencilerden 'engel algılayan gözlük'

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri engellilere yönelik 'engel algılayan gözlük' tasarladı.

AÜ Elmalı MYO'nun yılsonu uygulaması kapsamında Elektronik Haberleşme Programı öğrencileri öğretim görevlisi Sinan Biçer rehberliğinde engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla engel algılayan gözlük tasarımı yaptı. Projeyle ilgili bilgi veren Sinan Biçer, "'Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için neler yapabiliriz' diye öğrencilerimizle yaptığımız konuşmada, engelleri algılayan gözlük fikri ortaya çıktı. Bu çalışmada yarasaların engelleri algılamak için kullandıkları ses dalgası gönderme yöntemi baz alındı. Tasarlamaya çalışılan bu gözlük, bireyin hareket ettiği yönde bir engel olursa sesli uyarı veriliyor. Bu uyarının verilebilmesi için ultrasonik sensörler kullanıldı" dedi.

Prototip olarak tasarlanan gözlüğün geliştirilerek engellilerin yaşamını kolaylaştırabileceğini vurgulayan Biçer, gelecek yıl gözlüğü geliştirerek çukurları algılayabilir hale getirmek istediklerini anlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!