Öğrencilerden ‘Darth Vader’li eylem

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden ‘Darth Vader’li eylem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 15:10

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi’nde bir araya gelen bir grup öğrenci, barınma, yemek ve yerleşke içinde ulaşım sorunu yaşadıklarını belirterek, yönetimi protesto etti. Eylemde, elinde ‘ışın kılıcı’ ile Yıldız Savaşları filminin kötü karakteri ‘Darth Vader’ maskeli bir öğrenci dikkati çekti.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi’ndeki merkezi yemekhane önünde bir araya gelen 20 öğrenci, ellerinde taşıdıkları dövizler eşliğinde Olbia Çarşısı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında, elinde ‘ışın kılıcı’ ile Yıldız Savaşları filminin kötü karakteri ‘Darth Vader’ maskeli bir öğrenci de dikkati çekti.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında grup adına açıklama yapan bir öğrenci, okullar yeni açılmasına rağmen sorun yaşadıklarını belirterek, "Yeni dönem başladığından bu zamana kadar barınma, yemekhane, ulaşım gibi sorunlar yaşıyoruz. Edebiyat Fakültesi’nde bulunan yemekhanenin kapatılmasından dolayı merkezi yemekhanede kalabalık yüzünden kaos oluşuyor. Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!