Öğrencilerden cinsiyet eşitliği kulübü

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden cinsiyet eşitliği kulübü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 10:35

Öğrencilerden cinsiyet eşitliği kulübü

Haberin Devamı

İZMİR'deki Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, Birleşmiş Milletler'in katkılarıyla kurdukları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü ile örnek bir çalışmaya imza attı.

Bu yıl hizmete giren Güzelbahçe Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 13 öğrenci, rehber öğretmenleri Gül Uzun'un mentörlüğünde, Birleşmiş Milletler'in katkılarıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü kurdu. Çalışmalarında cinsiyet gözetmeksizin insan olarak herkesin eşit olduğunun önemine değinen öğrenciler, bölgedeki okullar ile velilere yönelik sunumlarıyla farkındalık yaratmayı hedefledi. Kısa sürede hedefleri doğrultusunda çalışmalarıyla ses getiren kulübün açılış toplantısına, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Ağduk da katıldı. Öğrencilerin çalışmalarına destek veren Ağduk, kız ve erkek çocuklarına verilen cinsiyetçi rollerin ve sorumlulukların aile ve toplum tarafından doğru verilmediğini, büyüdükçe içselleştirilen rollerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini oluşturduğunu ifade etti. Bu eşitsizliğin anne-baba tutumundan meslek algısına kadar pek çok alanda insanı etkilediğinden bahseden Ağduk, aynı şehirde olan farklı ilçelerde dahi kız ve erkek çocuklarına farklı cinsiyet rolleri öğretildiğine, belli bir yaştan sonra öğrenilen rolü değiştirmenin zorluğuna değindi. Ağduk, cinsiyet eşitliğinin küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerektiğini, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlandığında insanın her alanda eşit koşullarda yaşamaya başlayacağını vurguladı.

Ağduk, "Eşitlik kavramının oluşturulabilmesi için dilimize yerleşen cinsiyetçi sözlerin farkına varıp, bunun topluma medya ve iletişim yoluyla nasıl aktarıldığını ortaya koyabiliriz. Bunu değiştirmek için önce kendimizde sonra yakın çevremizde farkındalık oluşturabiliriz. Böylece cinsiyet eşitliği kavramı ile düşünen ve çevresinin de düşünmesini sağlayan gençler olarak sizler buna öncülük edeceksiniz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!