Öğrencilerden barış ve dostluğa resimli katkı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden barış ve dostluğa resimli katkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 08:49

Öğrencilerden barış ve dostluğa resimli katkı

Haberin Devamı

YUNANİSTAN ile Türkiye arasında kültür, sanat ve dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla, 3 yıl önce Naoussa'da başlatılan, Greek Art Union Uluslararası Dostluk Barış Kültür ve Sanat Festivali'ne bu yıl Altıeylül Yarış Ortaokulu öğrencileri, barış temalı resimleriyle katılacak. Resimler, Festival öncesi 23 Nisan'da Balıkesir'de, festivalin yapılacağı 30 Nisan - 4 Mayıs arasında da Yunanistan'ın Naoussa şehrinde sergilenecek.
Greek Art Union'un (Yunan Sanat Birliği) kurucularından, Maria Loumpourdi ile Greek Art Union Türkiye Temsilcisi Hasan Kadakçı, 3 yıl önce Greek Art Union Uluslararası Dostluk Barış Kültür ve Sanat Festivali'nin temelini attı. İlk Festival Yunanistan'da gerçekleştirilirken, etkinliğin bir yıl Türkiye'de bir yıl Yunanistan'da yapılması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz yıl Edremit'te yapılan festivalde, ressamlar eserlerini sergilerken, ses sanatçıları müzik ziyafeti çekti. Her iki ülkenin halk oyunları ekipleri de yöresel oyunlarla gösteri yaptı. Söyleşilerle dostuklar pekiştirildi.
Bu yıl 30 Nisan - 4 Mayıs günlerinde üçüncü kez Naoussa'da yinelenecek olan Greek Art Union Uluslararası Dostluk Barış Kültür ve Sanat Festivali'ne 10 ülkeden sanatçıların katılımı beklenirken, Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Yarış Ortaokulu öğrencileri de etkinliği resimleriyle renklendirecek.
BARIŞ KUŞAĞI OLUŞTURACAKLAR
Naoussa'ya yaklaşık 20 öğrenci ile gitmeyi planlayan Yarış Ortaokulu Resim Öğretmeni Oray Erdağ, "Greek Art Union, dünyadaki ülkelerin, müzik, edebiyat, görsel sanatlar ve benzeri dallardaki tüm sanatçılarının, dostluk, barış ve sevgi adına aynı çatı altında toplanmalarına olanak sağlayan bir kuruluştur. Ben resim sanatçısı olarak, Yunan Sanat Birliği'nin düzenlediği, dostluk, barış, kültür ve sanat festivaline 3 yıldır katılıyorum. Balıkesir Valiliği tarafından hayata geçirilen Balıkesir'de Eğitim Niteliklerini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, resim dersleri haricinde de, okulda kursa aldığım 54 öğrencim, 'Barışın Resmini Yapalım' sloganıyla barış, kardeşlik ve dostluk temalı resimler yaptı. Bu resimleri, 23 Nisan'da Balıksir'de festival süresince Naoussa'da sergileyeceğiz. Öğrencilerimin yaptığı resimlerin fotoğrafları çekilip kumaş üzerine basılarak 110x6 metre boyutunda bir kuşak oluşturulacak. Buna barış kuşağı adını vereceğiz. Barış kuşağımız da orada sergilenecek. Etkinlik için, 5, 6 ve 7'inci sınıf öğrencilerimle okulların açıldığı günden beri hazırlık yaptık ve çok güzel eserler elde ettik. Çocukların ufuklarının açılması için de bu etkinlik bizim için kaçınılmaz bir fırsat oldu. Biz de barışa çocukların resimleriyle katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.
YÖRESEL SES SANATÇILARI VE HALK OYUNLARI EKİPLERİ KATILACAK
Greek Art Union Uluslararası Dostluk Barış Kültür ve Sanat Festivali'ne, Türkiye'den değişik branşlarda 77 sanatçının katılması bekleniyor. 30 Nisan'da festival açılış töreninden sonra yerel sanatçılar Athina Peiou ve Sevgi Son Sunalp konser verecek. 2 Mayıs'ta Burhaniye Halk Oyunları ekibi ve Monospita Makedon Halk Oyunları ekibi gösteri sunacak. 3 Mayıs'ta Naoussa Büyük Tiyatro Salonu'nda yöresel sanatçılar Tuana ve Nikos Ziampakas şarkılarıyla katılımcılara müzik ziyafeti çekecek. Festivalde 10 ülkeden katılacak ressamların, heykeltıraşların eserleri sergilenecek.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!