Öğrencilerden askerlere mektup

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden askerlere mektup
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:06

Öğrencilerden askerlere mektup

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) tarafından kent merkezine getirilen Gemerek Yurter Özcan Ortaokulu öğrencileri, kendi elleriyle yazdıkları mektupları askerlere teslim etti.
SESOB Başkanı Beşir Köksal ile birlikte 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığını ziyaret eden öğrenciler Tugay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Kip ile bir araya geldi. Tugay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Kip, subay, astsubay ve uzman çavuşların askeri görevlerini en güzel şekilde yerine getirdiğini belirterek, öğrencilerin de aynı görevleri yapabileceklerini söyledi. Öğrencilerin, eğitim tankı üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmelerini de müsaade eden Tugay Komutanı, bando ekibinin mini konserini de öğrencilerle birlikte dinledi. Öğretmen ve öğrencilere acemi askerlerin eğitim yaptığı alanı da gezdiren Piyade Kıdemli Albay Mehmet Kip, 26 öğrencinin askerlere yazdığı mektupları da kendi elleriyle askerlere vermelerini sağladı. 
Gemerek Yurter Özcan Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Tuba İnceöz, Çanakkale savaşından çok etkilendiğini, bu savaşta askerlerin yokluk içerisinde ne mücadeleler yaptığını, imkanları kısıtlı olmasına rağmen vatanı için canlarını seve seve feda ettiğini belirtti. Aynı fedakarlığı şimdiki askerlerin de gösterdiğini, bu nedenle kahraman askerlere mektup yazarak duygularını paylaştıklarını ifade etti.
SESOB Başkanı Beşir Köksal ise ilgilerinden dolayı Tugay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Kip’e ve komutanlara teşekkür etti. Köksal, "Komutanımız gerçekten gerek bizlerle gerekse de çocuklarımızla yakından ilgilendi. Çocuklarımızın gelecekte iyi bir meslek sahibi olması için önerilerde bulundu. Onlara askerliğin kutsal bir meslek olduğunu gösterdi. Hediyeleriyle çocuklarımızı mutlu etti. Bizler de komutanımıza yakın ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!