ŞANLIURFA HABERLERİ

Öğrencilerden, akademisyenlere 75 çeşit yemek

DHA
14.12.2017 - 14:12Son Güncelleme :
DHA

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler 75 çeşit yemek yaparak öğretim üyelerine ziyafet çektiler.

Eyyübiye Kampüsü Aşçılık yemekhanesinde düzenlenen programda öğrenciler uygulamalı olarak 75 çeşit yemek hazırladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği etkinlikte söz alan Aşçılık Program Başkanı Şükran Taşkın, “Genelde yaptığımız yemekler protokol ağırlıklı oluyor ve misafirlere sunuyoruz. Bunun karşısında sunduğumuz yemekleri değerlendiriyorlar ve öğrencilerimizin final sınavlarına etkisi oluyor. Yemekhanede sunduğumuz yemeklerin çeşitleri soğuk mutfak ürünleri, sıcak mutfak ürünleri ve pastane ürünleridir. Bu çalışmada üç hocanın çalışmalarıyla birlikte öğrencilerde dâhil oluyor. Biz bu etkinliği her sene yapıyoruz. Bu uygulama bütün dersleri kapsamış oluyor. Öğrenciler mutfakta yaptıklarını nasıl sergileyeceklerini ve ne şekilde sunacaklarını öğreniyorlar. Zeytinyağlı yemekler, ara sıcak, ara soğuk yemekler, salatalar, mezeler, tatlılar mutfaktan çıkabilecek bütün ürünleri, öğrencilerimiz ve hoca arkadaşlarımızla beraber yaptık. Usta aşçılara taş çıkartan bu lezzetleri şu an misafirlerimize sunuyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Şanlıurfa haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Şanlıurfa haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Öğrencilerden, akademisyenlere 75 çeşit yemek haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ŞANLIURFA NAMAZ VAKİTLERİ

20 Şubat 2018, Salı
  • İmsak
    05:41
  • Guneş
    07:01
  • Öğle
    12:45
  • İkindi
    15:47
  • Akşam
    18:16
  • Yatsı
    19:31
Sayfa Başı