Öğrencilerden 2085 yılı tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden 2085 yılı tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 10:52

İZMİR'deki Yaşar Üniversitesi'nin Endüstriyel Tasarım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri günümüz için lüks mega yatlar ile 2085 yılı için hem karada hem de suda hareket edebilen amfibik araçlar tasarladı.

Haberin Devamı

Küresel ısınmanın etkisiyle deniz seviyesinin yükseleceği dünyada kullanılmak üzere tasarlanan amfibik araçlar fantastik filmler için hazırlanan araçları aratmadı.
Araç tasarımı dersi kapsamında tasarlanan projeler hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Biçer, "Birinci projede, dünyanın değişen çevre koşullarından yola çıkıp 2085 yılı için bir senaryo oluşturan öğrenciler hem karada hem de suda hareket edebilen çevre dostu araçlara imza attılar. Ayrıca bu tasarımların 2085 yılında geçen bir film ya da oyun senaryosunda yer alabileceğini düşünen bazı öğrencilerimiz de ünlü fantastik karakterlere uygun araçlar tasarladılar. İkinci projemizde ise yakın gelecekte üretilebilir mega yatlar tasarlandı. Bu projede öğrenciler lüks kavramının sınırlarını zorladılar" dedi.
Yaptıkları tasarımlarla ilgili bilgi veren öğrencilerden Emel Yılmaz, "Tron Efsanesi filminin devam filminde kullanılmak üzere bir araç hayal ettim. Vatoz balığından esinlenerek yaptığım tasarımda iki kişilik olan araç hem karada hem de suda kullanılabiliyor" dedi. Burcu Gürgit ise dizaynı deniz kaplumbağası caretta caretta'yı andıran araçta tekerleklerin pervaneye dönüşerek suda ilerlemeyi sağladığını söyledi. Gözde Kaya da tasarımıyla ilgili "Araç otonom kullanım sayesinde sesli komutları algılıyor ve kişiye özel anahtarları aksesuar olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca 2085 yılında korno sesine son vererek araç, ışık sistemiyle yalnızca 'acelem var' uyarısında bulunuyor" dedi. Aysu Çelikkaya da tasarımıyla ilgili şunları söyledi:
"Japon dövüş kılıcı katanadan esinlenerek sivri ve ince hatlara sahip bir katamaran tasarladım. 62 metreden oluşan tasarımın gövdesinde bir de havuz bulunuyor." Hazal Özçelikler de "Neptune ismini verdiğim tasarımda mavi turlara yönelik bir tekne türü olan gulet tekneleri yeniden yorumlamak istedim. Dizaynında sadeleşme yoluna giderek güneşlenme alanlarını biraz daha geniş tuttum" dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!