Öğrenciler yerli malı haftasını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yerli malı haftasını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 16:11

Öğrenciler yerli malı haftasını kutladı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ,(MERSİN), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullarda kutlamalar yapıldı.
İlçe merkezinde bulunan Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencileri, evlerinden getirdikleri yiyecekleri masalara yerleştirerek paylaşma duygusunu tattı. Hep birlikte yerli malı tüketiminin önemine dikkat çeken öğrenciler, yerli malı tüketmenin önemini öğrendi.
Sınıf öğretmeni Mustafa Demir, "Yerli Malı Haftası Türkiye'de tüm okullarda kutlanan özel haftadır. Bizde öğrencilerimizle birlikte bu günü kutluyoruz. Bu kutlama da hedefimiz, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurguluyoruz. İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir. Okullarda yapılan etkinliklerle tüm gençleri yerli malına teşvik ediyoruz. Öğrencilerimiz evlerinde yaptıkları yiyecekleri buraya getirerek paylaşarak hep birlikte bu haftayı kutluyoruz" dedi.
Öğrenciler, beraberinde getirdikleri yiyecekleri birlikte yiyerek yerli malı haftasını kutladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!