Öğrenciler yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 15:49

Öğrenciler yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyor

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kitap Kafe ve Kıraathane'ye gelen öğrenciler, yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyor.



Dulkadiroğlu Belediyesi'nin kültürel projeleri kapsamında bölgesine kazandırdığı Kitap Kafe ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hizmete açılan Kıraathane'ye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Yaz tatilini ders çalışarak değerlendirmek isteyen öğrenciler, kütüphanelerin yanı sıra farklı bir konsepti olan Kıraathane ve Kitap Kafe'de de kitap okuyarak zaman geçiriyor.



Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kitap Kafe ve Kıraathane'nin bir çok özel kültürel faaliyete imza attığını söyledi. Değerli kültür ve sanat insanlarının bu özel mekanlarda misafir edildiğini belirten Okay, bunun yanı sıra öğrencilerin ders çalışma ve dinlenme alanı olarak da Kıraathane ve Kitap Kafe'yi tercih ettiklerini ifade etti. Sosyal ve kültürel konuda bir çok yeni projeye imza attıklarını aktaran Başkan Okay, Kitap Kafe'nin bu ilklerden biri olduğunu, ifade ederek, şunları söyledi:



"Tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu nedenle özellikle kültürel açıdan ilçemizi daha da zenginleştirmek ve mevcut zenginliklerimizi ortaya çıkarmak adına bir çok çalışma yapmaktayız. Bunlar arasında öğrencilerimizin faydalanabileceği çalışma alanları oluşturmak da geliyor. Bu kapsamda ilk olarak Kitap Kafe projesini hayata geçirdik. Bu projemiz farklı mimarisi ve üzerinde barındırdığı anlamlar nedeniyle halkımız tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle öğrenciler ders çalışmak ve değerli kültür adamlarımızın kitaplarını okumak için Kitap Kafe'yi kullanıyor. Biz bu örnek projeleri ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın istifade edeceği kültürel alanlar yapmayı sürdüreceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzaladık ve Kıraathane'nin faaliyetlerine ortak olduk. Yine kültürel projelerimiz arasında yer alan bir çok faaliyetimizi de bu mekanda gerçekleştirdik. Buraya çalışmaya gelen öğrencilerimize burada ücretsiz ikramlarda bulunuyoruz. Bu özel mekanda faaliyet yapmaya ve kültür yaymaya devam edeceğiz."



FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!