Öğrenciler Trabzon Adliye Sarayı’nda

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Trabzon Adliye Sarayı’nda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 14:22

Öğrenciler Trabzon Adliye Sarayı’nda

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Akçaabat Yıldızlı Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi’nce projelendirilen ve gençlerin hukuk fakültesi tercihine yön veren, “Adliye Günleri” etkinliği kapsamında proje ekibi ve öğrenciler, Trabzon Adliye Sarayı’na ziyarette bulundu.

Öğrencilerin, Cumhuriyet Savcılığı, hâkimlik ve avukatlık gibi meslekleri yakından tanımaları, çalışma ortamlarını ve koşulları yerinde görerek meslek seçimlerinde sağlıklı karar vermelerini sağlamak için başlatılan 4. Adliye Günleri Projesi kapsamında proje ekibi ve öğrenciler, Trabzon Adalet Sarayı’nda farklı birimleri ziyaret etti.

Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile görüşen ve meslekleri hakkında bilgi alan öğrenciler, duruşmalara izleyici olarak katıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ile bir araya gelen öğrenciler avukatlık, hakimlik ve Cumhuriyet Savcılığı unvanlarının kapsamını sordular. Bir öğrencinin, “Hukuk okumak mı zor, hukuku kazanmak mı?” sorusuna “Çalışılarak kazanılabilecek hiçbir şey zor değildir. Ancak çalışarak başarıyı yakalayabiliriz” yanıtını veren Başsavcı Kutanoğlu, öğrencilerle birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!