Öğrenciler teneffüste hobi bahçelerinde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler teneffüste hobi bahçelerinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 14:45

İzmir Menderes’teki Bulgurca İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, zil çaldığı gibi beton alanlarda oyun oynamak yerine kendi ekip biçtikleri hobi bahçelerine koşuyor. Öğrenciler, gözü gibi baktıkları bahçelerinde dayanışmayı, sorumluluk almayı, paylaşmayı ve sabretmeyi öğreniyor.

Haberin Devamı

Bulgurca İlkokulu ve Ortaokulu, öğrencilerin teneffüslerde sık sık arbede yaşamasını engellemek, dayanışmayı, sorumluluk almayı, paylaşmayı ve sabretmeyi öğretmek amacıyla bir proje başlattı. Uygulamada, dönüşümlü olarak her öğrenci grubu bir hobi bahçesine sahip. Zil çaldığında hobi bahçelerine giderek toprağı temizleyen öğrenciler ayrıca havalandırıyor, tohumlarını ekiyor, sulama yapıyor ve ürünleri özenle büyütmeye çalışıyor. Rokadan ıspanağa, sarımsaktan patatese pek çok ürünün olgunlaşmasını bekleyen öğrenciler; dayanışmayı, sorumluluk almayı, paylaşmayı ve sabretmeyi aynı anda öğreniyor. Kuşlar için kuş yuvaları yapıp ağaçlara takan öğrencilerin bir sonraki planı ise okul bahçesinde besledikleri kedi ve köpeklere barınak yapmak.

Öğrenciler teneffüste hobi bahçelerinde

BAHÇELER ARASINDA REKABET YOK
Okul Müdürü Gül Papatya Demirci, hayata geçirdikleri projeyi şöyle anlattı:
“Özellikle teneffüslerde yaşanan arbedelerin sebeplerini araştırdık. Okuldaki beton alanda çocuklar birbirlerini itip kakıyorlardı ve bu durum oyun haline dönüşmüştü. Çocuklarımız 100 dakikalarını bahçede geçiriyorlar ve bu 100 dakikayı dolu dolu geçirmeleri için hobi bahçeleri projesini başlattık. Her gün farklı gruptaki öğrenciler bahçelerinde ekip biçiyor. Hem paylaşmayı hem de sabretmeyi öğreniyorlar. Çocuklarımız burada bir rekabet içerisinde değil. Sulanmamış bir bahçe gördüklerinde kendilerinin olmayan bahçeleri de suladıklarını gördük.”

Haberin Devamı

Öğrenciler teneffüste hobi bahçelerinde

“SANKİ KOCAMAN YAĞMUR ORMANLARIMIZ OLACAKMIŞ GİBİ”
8’inci sınıf öğrencisi Yaren Kızılcık, “Burası bize yardımlaşmayı, paylaşmayı ve sabretmeyi öğretiyor. Dersten sonra koşa koşa bahçelerimize geliyoruz. Heyecanlanıyoruz. Roka, maydanoz, ıspanak gibi bitkiler yetiştiriyoruz. Toprakla henüz tanışmamış çocuklar vardı. Bu uygulama onlar için de çok iyi oldu. Artık markete gitmiyorum. Çünkü benim de bir bahçem var” dedi.

Haberin Devamı

4’üncü sınıfa giden İlayda Egüz ise "Burada herkesin bir görevi var. Çok mutluyum. Sanki bu bitkiler bir anda büyüyecek ve kocaman yağmur ormanlarımız olacakmış gibi geliyor" diye konuştu.

Ceylin Zengin isimli 4’üncü sınıf öğrencisiyse, "Burada rekabet yok. Dayanışmayı öğreniyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!