Öğrenciler tatilde, öğretmenler eğitimde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler tatilde, öğretmenler eğitimde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 11:45

Eğitimin kalitesini yükseltmek için öncelikle öğretmenin öğretebilme becerilerini geliştirmek gerektiği düşüncesinden yola çıkan özel bir okul, tüm öğretmen ve yöneticilerinin katıldığı hizmet içi eğitim seminerleri düzenledi.

Haberin Devamı

Okulların kapanması ile başlayan uzun yaz tatili öğrenciler için devam ederken bazı okulların öğretmenleri için sona erdi. Oğuzkaan Koleji öğretmenleri, yeni öğretim dönemine hizmet içi eğitim seminerleri ile hızlı başladı. Seminerlerden arta kalan zamanlarda yıl boyunca yapılacak eğitim-öğretim etkinliklerinde kullanılacak program ve dokümanları üretmek üzere çalışıyorlar. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, ‘Ezber Bozan Günler’ seminerlerinin amacının, “Çevre farkındalığı ve öz farkındalığı gelişmiş, sahip olduğu bilgileri harmanlayan, çok yönlü düşünüp yaratıcılığını ortaya koyan ve duygusal zekâsını kullanabilen eğitimciler yetiştirmek” olduğunu söyledi. Olumlu değişime ve başarıya doğru yola çıkan eğitimcilerin sürekli gelişimden yana olmasının önemini vurgulayan Yılmaz, toplamda 30 saat sürecek bu hizmet içi eğitim seminerlerinin kurum olarak öğretmen eğitimlerine verdikleri önemi gösterdiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Yılmaz şöyle konuştu:
“Öğrencilerimize çağdaş eğitim verebilmeleri için öğretmenlerimizin de kendilerini mutlaka yenilemeleri ve geliştirmeleri gerekiyor. Bunun için biz de kurum olarak öğretmenlerimize ufuklarının daha da genişlemesini sağlayacak her türlü hizmet içi eğitim desteğini sunuyoruz. Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak programın ilk dersi olarak beden eğitimi dersini seçtik. Tüm öğretmen ve yöneticilerimizin katılımı ile yapılan, dans ve ritim temalı bu etkinlik, herkes tarafından çok sevildi.” 

İki hafta sürecek eğitimlerde duygusal zekâ, çatışma çözme becerileri, kendilik gelişimi, stres ile baş etme becerileri, dinleme sanatı, yaşam boyu eğitim gibi başlıklarda verilen eğitimlerin yanında olumlu okul iklimi, öğrenmenin sahibi, değişimin anahtarları, sınıfta çok sesli orkestrayı yönetebilmek gibi atölye çalışmaları ile öğretmenler kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!