Öğrenciler soğukta ders yapıyor iddiası

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler soğukta ders yapıyor iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 12:27

Konya’da bu yıl eğitime açılan İbrahim Ethem İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin ısıtma sistemi olmadığı için 718 öğrencinin soğukta ders gördüğü iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “İhale ilanı uzun süre bekledi. Geçen hafta da bir firma ihaleyi alarak çalışmalara başladı. Kalorifer petekleri de döşenecek. Biz zaten her sınıfa elektrikli ısıtıcı koyduk. Öğrenciler bir müddet bu şekilde ısınacak” dedi.

Haberin Devamı

Merkez Meram İlçesi Arif Bilge Mahallesi Küreçay Sokak’ta bulunan ve bu yıl eğitime açılan İbrahim Ethem İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin ısıtma sistemi olmadığından öğrencilerin soğukta ders yaptığı belirtildi. 353 ortaokul, 365 de lise öğrencisi bulunan okulda eğitim gören öğrenciler, teneffüs ve güneşli havalarda okul bahçesine çıkarak ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Bazı dersliklerin elektrikli ısıtıcılarla ısıtılmaya çalışıldığını, bazılarında hiçbir ısıtma sisteminin bulunmadığını öne sürdü. Öğrenciler, soğuk nedeniyle bazen hastalandıklarını ancak derslerinden geri kalmamak içinde okula geldiklerini anlattı. Okulun yarısı beton, yarısı da demir parmaklık ve panelden oluşan bahçe duvarı dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ısıtma sistemindeki gecikmenin ihalenin geç tamamlanmasından kaynaklandığını belirterek, "İhale ilanı uzun süre bekledi. Geçen hafta da bir firma ihaleyi alarak çalışmalara başladı. Kalorifer petekleri de döşenecek. Biz zaten her sınıfa elektrikli ısıtıcı koyduk. Öğrenciler bir müddet bu şekilde ısınacak" dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerden ısınma protestosu

Öte yandanYunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki ısıtma problemini protesto eden bir grup öğrenci, dışarıda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Güzelyurt Mahallesi'ndeki 600 öğrencili okullarında ısıtma probleminin uzun süredir devam ettiğini anlatan ve sorunun çözüme kavuşturulmasını isteyen öğrenciler, okul girişinde toplanarak "Isınamıyoruz, üşüyoruz", "Nabi Avcı, öğrenciye sahip çık" yönünde slogan attı.

Öğrenciler, okul bahçesinin dışında ateş yakarak etrafında ısınmaya çalıştı.

Arkadaşları adına açıklama yapan öğrenci Uğurcan Göçeden, inşaat halindeyken geldikleri okulun birçok eksiği bulunduğunu anlatarak şöyle konuştu:
"Okuldaki herkes donuyor. Arkadaşlarımız sınıfa ısıtıcı getiriyor. Öğretmenlerimiz derse, parka ve kabanla giriyor. Çoğu kişi hasta oluyor. Artı ulaşım zor, yemeğimiz zor. Kimseye yemek verilmiyor. Bu arkadaşların karnı aç. Ulaşım da yok. Kimse buraya gelmek istemedi. Yönetim bizimle ilgilenmiyor. Soğuktan herkes devamsızlık hakkını kullanıyor. Arkadaşların devamsızlığı 11 gün oldu bu kadar kısa sürede."

Bu arada evrakları eksik olduğu için doğalgaz bağlantısının yapılamadığı öğrenilen okulda, yönetim okulun ısıtma probleminin çözümlenmesi için çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!